De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Sergio Hermann begon een paar jaar geleden Frites Atelier om de favoriete guilty pleasure in Nederland en België naar een nieuw niveau te tillen. Om de menukaart fris te houden introduceert hij twee keer per jaar een paar nieuwe specials en snacks. Zo worden er nu twee nieuwe specials geïntroduceerd die geïnspireerd zijn door zijn reizen: een ‘Classic Spiced Indonesian Stew’ en een vegetarische ‘My Umami’.
Hermann heeft zich voor deze smaakcombinaties laten inspireren door zijn reizen en de ervaringen die hij opgedaan heeft in verschillende wereldse keukens. Zo is de Classic Spiced Indonesian Stew geïnspireerd door de smaken van de Indonesische keuken. Daarbij speelt deze special ook in op hoe hip rendang weer is geworden in Nederland. Hij wordt geserveerd met huisgemaakte sambal, zoetzure groenten, gember, chili en kaffir lime.
Vegetarische special
Aan de vegetariërs en flexitariërs is met de My Umami-special ook gedacht. Daarbij zijn de diepe umamismaken ideaal voor de donkere maanden die komen. Deze special wordt gemaakt met zwart olijvenpoeder, hard gerijpte ricotta, paddenstoelentapenade, huisgemaakte truffelmayonaise en afgemaakt met fijngehakte bieslook en geraspte citroenzeste.
Nieuwe snacks
Ook wordt het menu op het gebied van snacks en burgers fris gehouden. Zo wordt de huidige Beef Burger ingeruild voor de Cheddercheese Burger. Dat is een brioche bun die belegd is met een gegrilde Blank Angus burger met daarover een combinatie van gesmolten cheddar- en Parmezaanse kaas. Verder is het broodje belegd met knapperige sla, ingelegde jalapeño’s en huisgemaakte Samurai-saus.
Een andere toevoeging aan het menu zijn de ‘Apero Croquettes’. Dat zijn mini-croquettes die volgens hetzelfde recept gemaakt worden als de garnaal-, rundvlees- en kaascroquettes die al op de kaart staan. Ze worden geserveerd met huisgemaakte tartaarsaus, truffel- en basilicummayonaise. Ook staan er nu Chicken Chunks op de kaart, knapperige kipstukjes die geserveerd worden met een mayo of ketchup.
In Nederland is al dit nieuws te proeven bij Frites Atelier in Den Haag en binnenkort ook in Roosendaal op het Outlet Centrum waar een tweede Nederlandse zaak opent.
(Afbeeldingen bij dit artikel © Frites Atelier / Chantal Arnts)
Verder lezen over Friet
Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet
Nieuws13.06.2023
Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst
Nieuws27.05.2023
Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief
(vanaf 1 juli)Nieuws01.05.2023
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie
Food12.04.2023
Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland
Food04.04.2023
Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar
Hotspots03.04.2023
Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie
Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Verder lezen over Restaurant
Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots22.06.2024
Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat
Food09.06.2024
Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Food03.05.2024
Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale
Verder lezen over Snacks
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt
Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat
Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes
Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Nieuws13.06.2023