De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Sergio Hermann begon een paar jaar geleden Frites Atelier om de favoriete guilty pleasure in Nederland en België naar een nieuw niveau te tillen. Om de menukaart fris te houden introduceert hij twee keer per jaar een paar nieuwe specials en snacks. Zo worden er nu twee nieuwe specials geïntroduceerd die geïnspireerd zijn door zijn reizen: een ‘Classic Spiced Indonesian Stew’ en een vegetarische ‘My Umami’.
Hermann heeft zich voor deze smaakcombinaties laten inspireren door zijn reizen en de ervaringen die hij opgedaan heeft in verschillende wereldse keukens. Zo is de Classic Spiced Indonesian Stew geïnspireerd door de smaken van de Indonesische keuken. Daarbij speelt deze special ook in op hoe hip rendang weer is geworden in Nederland. Hij wordt geserveerd met huisgemaakte sambal, zoetzure groenten, gember, chili en kaffir lime.
Vegetarische special
Aan de vegetariërs en flexitariërs is met de My Umami-special ook gedacht. Daarbij zijn de diepe umamismaken ideaal voor de donkere maanden die komen. Deze special wordt gemaakt met zwart olijvenpoeder, hard gerijpte ricotta, paddenstoelentapenade, huisgemaakte truffelmayonaise en afgemaakt met fijngehakte bieslook en geraspte citroenzeste.
Nieuwe snacks
Ook wordt het menu op het gebied van snacks en burgers fris gehouden. Zo wordt de huidige Beef Burger ingeruild voor de Cheddercheese Burger. Dat is een brioche bun die belegd is met een gegrilde Blank Angus burger met daarover een combinatie van gesmolten cheddar- en Parmezaanse kaas. Verder is het broodje belegd met knapperige sla, ingelegde jalapeño’s en huisgemaakte Samurai-saus.
Een andere toevoeging aan het menu zijn de ‘Apero Croquettes’. Dat zijn mini-croquettes die volgens hetzelfde recept gemaakt worden als de garnaal-, rundvlees- en kaascroquettes die al op de kaart staan. Ze worden geserveerd met huisgemaakte tartaarsaus, truffel- en basilicummayonaise. Ook staan er nu Chicken Chunks op de kaart, knapperige kipstukjes die geserveerd worden met een mayo of ketchup.
In Nederland is al dit nieuws te proeven bij Frites Atelier in Den Haag en binnenkort ook in Roosendaal op het Outlet Centrum waar een tweede Nederlandse zaak opent.
(Afbeeldingen bij dit artikel © Frites Atelier / Chantal Arnts)
Verder lezen over Friet
Food08.10.2025
Stem jij friet of patat? Heinz daagt Nederland uit
Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet
Nieuws13.06.2023
Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst
Nieuws27.05.2023
Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief
(vanaf 1 juli)
Nieuws01.05.2023
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie
Food12.04.2023
Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland
Food04.04.2023
Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar
Hotspots03.04.2023
Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie
Verder lezen over Restaurant
Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s
Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid
Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond
Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij
Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Verder lezen over Snacks
Gezond01.10.2025
Voor de zoetekauwen: verantwoord snoepen met Fit Piggy
Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt
Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat
Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes
Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
Nieuws26.06.2023