Nieuwe frites specials en snacks op het menu bij Frites Atelier

Nieuwe frites specials en snacks op het menu bij Frites Atelier

Vorig artikel Volgend artikel

Sergio Hermann begon een paar jaar geleden Frites Atelier om de favoriete guilty pleasure in Nederland en België naar een nieuw niveau te tillen. Om de menukaart fris te houden introduceert hij twee keer per jaar een paar nieuwe specials en snacks. Zo worden er nu twee nieuwe specials geïntroduceerd die geïnspireerd zijn door zijn reizen: een ‘Classic Spiced Indonesian Stew’ en een vegetarische ‘My Umami’.

Hermann heeft zich voor deze smaakcombinaties laten inspireren door zijn reizen en de ervaringen die hij opgedaan heeft in verschillende wereldse keukens. Zo is de Classic Spiced Indonesian Stew geïnspireerd door de smaken van de Indonesische keuken. Daarbij speelt deze special ook in op hoe hip rendang weer is geworden in Nederland. Hij wordt geserveerd met huisgemaakte sambal, zoetzure groenten, gember, chili en kaffir lime.

Vegetarische special

Aan de vegetariërs en flexitariërs is met de My Umami-special ook gedacht. Daarbij zijn de diepe umamismaken ideaal voor de donkere maanden die komen. Deze special wordt gemaakt met zwart olijvenpoeder, hard gerijpte ricotta, paddenstoelentapenade, huisgemaakte truffelmayonaise en afgemaakt met fijngehakte bieslook en geraspte citroenzeste.

Nieuwe snacks

Ook wordt het menu op het gebied van snacks en burgers fris gehouden. Zo wordt de huidige Beef Burger ingeruild voor de Cheddercheese Burger. Dat is een brioche bun die belegd is met een gegrilde Blank Angus burger met daarover een combinatie van gesmolten cheddar- en Parmezaanse kaas. Verder is het broodje belegd met knapperige sla, ingelegde jalapeño’s en huisgemaakte Samurai-saus.

Een andere toevoeging aan het menu zijn de ‘Apero Croquettes’. Dat zijn mini-croquettes die volgens hetzelfde recept gemaakt worden als de garnaal-, rundvlees- en kaascroquettes die al op de kaart staan. Ze worden geserveerd met huisgemaakte tartaarsaus, truffel- en basilicummayonaise. Ook staan er nu Chicken Chunks op de kaart, knapperige kipstukjes die geserveerd worden met een mayo of ketchup.

In Nederland is al dit nieuws te proeven bij Frites Atelier in Den Haag en binnenkort ook in Roosendaal op het Outlet Centrum waar een tweede Nederlandse zaak opent.

(Afbeeldingen bij dit artikel © Frites Atelier / Chantal Arnts)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies