De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Op de CuliPerslunch van afgelopen jaar waren de bedenkers van Mayoneur aanwezig en daar waren al veel enthousiaste reacties te horen over hun plantaardige mayo’s. Helaas toen zelf niet de kans gehad om alle mayo’s te proberen, dus daar moest verandering in komen. Inmiddels heb ik alle vegan mayo’s geproefd en moet ik zeggen dat het brede assortiment aan smaken mayo echt naar een nieuw niveau tilt.
De afgelopen tijd zijn er al verschillende plantaardige sauzen op de markt gekomen die lekker zijn en het zodoende goed doen. Genoeg producenten hebben daarbij vaak een benadering van ‘dit is ook lekker’, maar er zijn ook producenten die de markt aanvliegen met het idee ‘dit is lekkerder’. In die laatste categorie horen de plantaardige mayo’s van Mayoneur.
Breed assortiment
Inmiddels bestaat het assortiment van het bedrijf uit zeven soorten mayo’s: avocado, mango, wasabi, knoflook, truffel, mosterd en de originele vegan mayo. Het begon voor het bedrijf ooit met de ambitie om mayo een stuk minder vet, beter en gezonder te maken zonder gebruik te maken van dierlijke producten maar juist uitsluitend fruit, groenten en kruiden te gebruiken.
De verschillende soorten mayo zijn geïnspireerd door de smaken van een land waar de oprichters door geïnspireerd werden. Daaruit klinkt al de missie van Mayoneur om naast lekkere mayo’s te maken ook een impact te hebben op het milieu. Als gevolg hiervan is een samenwerking gestart met TreesforAll. Zij ontvangen een deel van de omzet dus iedere verkochte fles mayo helpt bij het aanplanten van een bos.
De mayo’s
Bij het uitproberen van de mayo’s sla je natuurlijk eerst de bekende weg in: dus de originele mayo, knoflook en truffel heb ik als eerste uitgeprobeerd. En eerlijk is eerlijk, die doen echt niet onder voor hun dierlijke equivalenten. Door hun textuur zijn ze misschien zelfs lekkerder. De avocado en mango zijn misschien de meest verrassende omdat je die smaken normaal niet als mayo ziet.
Dat maakt ook dat je gelijk gaat experimenteren bij welke gerechten je ze het beste kan gebruiken. En zoek je mayo’s met een goede kick, dan zit je helemaal goed met de mosterd en wasabi. Al met al gaan deze mayo’s andere producenten de ogen openen dat er echt véél meer mogelijk is met mayo.
Verder lezen over Fastfood
Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop
Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks
Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard
Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Food14.04.2023
De Risottini: nieuwe snack is kruising tussen risotto en een bitterbal
Verder lezen over Friet
Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet
Nieuws13.06.2023
Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst
Nieuws27.05.2023
Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief
(vanaf 1 juli)Nieuws01.05.2023
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie
Food12.04.2023
Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland
Food04.04.2023
Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar
Hotspots03.04.2023
Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie
Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Verder lezen over Plantaardig
Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt
Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers
Verder lezen over Snacks
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt
Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat
Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes
Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Nieuws13.06.2023