De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Op de CuliPerslunch van afgelopen jaar waren de bedenkers van Mayoneur aanwezig en daar waren al veel enthousiaste reacties te horen over hun plantaardige mayo’s. Helaas toen zelf niet de kans gehad om alle mayo’s te proberen, dus daar moest verandering in komen. Inmiddels heb ik alle vegan mayo’s geproefd en moet ik zeggen dat het brede assortiment aan smaken mayo echt naar een nieuw niveau tilt.
De afgelopen tijd zijn er al verschillende plantaardige sauzen op de markt gekomen die lekker zijn en het zodoende goed doen. Genoeg producenten hebben daarbij vaak een benadering van ‘dit is ook lekker’, maar er zijn ook producenten die de markt aanvliegen met het idee ‘dit is lekkerder’. In die laatste categorie horen de plantaardige mayo’s van Mayoneur.
Breed assortiment
Inmiddels bestaat het assortiment van het bedrijf uit zeven soorten mayo’s: avocado, mango, wasabi, knoflook, truffel, mosterd en de originele vegan mayo. Het begon voor het bedrijf ooit met de ambitie om mayo een stuk minder vet, beter en gezonder te maken zonder gebruik te maken van dierlijke producten maar juist uitsluitend fruit, groenten en kruiden te gebruiken.
De verschillende soorten mayo zijn geïnspireerd door de smaken van een land waar de oprichters door geïnspireerd werden. Daaruit klinkt al de missie van Mayoneur om naast lekkere mayo’s te maken ook een impact te hebben op het milieu. Als gevolg hiervan is een samenwerking gestart met TreesforAll. Zij ontvangen een deel van de omzet dus iedere verkochte fles mayo helpt bij het aanplanten van een bos.
De mayo’s
Bij het uitproberen van de mayo’s sla je natuurlijk eerst de bekende weg in: dus de originele mayo, knoflook en truffel heb ik als eerste uitgeprobeerd. En eerlijk is eerlijk, die doen echt niet onder voor hun dierlijke equivalenten. Door hun textuur zijn ze misschien zelfs lekkerder. De avocado en mango zijn misschien de meest verrassende omdat je die smaken normaal niet als mayo ziet.
Dat maakt ook dat je gelijk gaat experimenteren bij welke gerechten je ze het beste kan gebruiken. En zoek je mayo’s met een goede kick, dan zit je helemaal goed met de mosterd en wasabi. Al met al gaan deze mayo’s andere producenten de ogen openen dat er echt véél meer mogelijk is met mayo.
Verder lezen over Fastfood

Hotspots16.04.2025
We bezochten de noordelijkste McDonald’s ter wereld

Food30.10.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 17 met o.a. Yummygums

Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop

Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks

Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen

Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard

Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App
Verder lezen over Friet

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Nieuws13.06.2023
Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Nieuws27.05.2023
Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief
(vanaf 1 juli)
Nieuws01.05.2023
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie

Food12.04.2023
Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland

Food04.04.2023
Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Hotspots03.04.2023
Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie

Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Verder lezen over Plantaardig

Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen

Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies

Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op

Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment

Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers

Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’

Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt

Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023