De plantaardige mayo's van Mayoneur tillen mayo naar een nieuw niveau

De plantaardige mayo's van Mayoneur tillen mayo naar een nieuw niveau

Vorig artikel Volgend artikel

Op de CuliPerslunch van afgelopen jaar waren de bedenkers van Mayoneur aanwezig en daar waren al veel enthousiaste reacties te horen over hun plantaardige mayo’s. Helaas toen zelf niet de kans gehad om alle mayo’s te proberen, dus daar moest verandering in komen. Inmiddels heb ik alle vegan mayo’s geproefd en moet ik zeggen dat het brede assortiment aan smaken mayo echt naar een nieuw niveau tilt.

De afgelopen tijd zijn er al verschillende plantaardige sauzen op de markt gekomen die lekker zijn en het zodoende goed doen. Genoeg producenten hebben daarbij vaak een benadering van ‘dit is ook lekker’, maar er zijn ook producenten die de markt aanvliegen met het idee ‘dit is lekkerder’. In die laatste categorie horen de plantaardige mayo’s van Mayoneur.

Breed assortiment

Inmiddels bestaat het assortiment van het bedrijf uit zeven soorten mayo’s: avocado, mango, wasabi, knoflook, truffel, mosterd en de originele vegan mayo. Het begon voor het bedrijf ooit met de ambitie om mayo een stuk minder vet, beter en gezonder te maken zonder gebruik te maken van dierlijke producten maar juist uitsluitend fruit, groenten en kruiden te gebruiken.

De verschillende soorten mayo zijn geïnspireerd door de smaken van een land waar de oprichters door geïnspireerd werden. Daaruit klinkt al de missie van Mayoneur om naast lekkere mayo’s te maken ook een impact te hebben op het milieu. Als gevolg hiervan is een samenwerking gestart met TreesforAll. Zij ontvangen een deel van de omzet dus iedere verkochte fles mayo helpt bij het aanplanten van een bos.

De mayo’s

Bij het uitproberen van de mayo’s sla je natuurlijk eerst de bekende weg in: dus de originele mayo, knoflook en truffel heb ik als eerste uitgeprobeerd. En eerlijk is eerlijk, die doen echt niet onder voor hun dierlijke equivalenten. Door hun textuur zijn ze misschien zelfs lekkerder. De avocado en mango zijn misschien de meest verrassende omdat je die smaken normaal niet als mayo ziet.

Dat maakt ook dat je gelijk gaat experimenteren bij welke gerechten je ze het beste kan gebruiken. En zoek je mayo’s met een goede kick, dan zit je helemaal goed met de mosterd en wasabi. Al met al gaan deze mayo’s andere producenten de ogen openen dat er echt véél meer mogelijk is met mayo.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies