De grootste verrassingen van de CuliPersLunch 2020

De grootste verrassingen van de CuliPersLunch 2020

Vorig artikel Volgend artikel

De Kookfabriek in Amsterdam was afgelopen maandag het toneel van de elfde editie van de CuliPersLunch. Ieder jaar komen daar foodjournalisten, bloggers, uitgevers en foodmerken samen om via proeverijen, workshops en demo’s de nieuwste producten te proeven en uit te proberen. Dit keer in twee shifts om het event full coronaproof te houden. Dit zijn de tofste dingen die we er gespot hebben.

Een wijs man zei ooit: “Ieder nadeel, heb zijn voordeel”, dat bleek ook waar tijdens deze editie van de CuliPersLunch. Organisatoren Marcus Polman (foodjournalist / Nieuwe Haring) en Pitch PR waren door de pandemie genoodzaakt om het event wat breder op te zetten en met twee shifts te werken. Zodoende was er tijdens de shifts meer om alles te proeven en iedereen aan de tand te voelen.

De Hoogtepunten

Het was sowieso tof om er voor het eerst bij te mogen zijn en héél veel mensen eindelijk eens in het echt te zien na allerlei vormen van virtueel contact. Zodoende eindelijke verschillende uitgevers van kookboeken gezien. En eindelijk eens de producten van Lazy Vegan, Willicroft en Meatless Farm mogen proberen. Wat aan die producten al gelijk opvalt: de opmars van plantaardig zet door.

Montgomery’s Vegan Ice Cream

Dat laatste werd gelijk bij binnenkomst geïllustreerd door Montgomery’s Vegan Ice Cream. Precies plantaardig ijs zonder room. Iedere ijsliefhebber begint zich dan achter de oren te krabben aangezien dit echt wat doet met de textuur en structuur van het ijs. Er waren drie smaken om te proeven: vanille, chocola en pecan. Wat gelijk opviel was de structuur van het ijs, die was verrassend romig en dat was bij alle drie de de soorten het geval.

Le Frique

Over Le Frique was er hier op de redactie al flink veel enthousiasme toen we hoorden dat ze bestonden en hoe ze de oer-Hollandse frikandel naar een nieuw level wilden brengen. Het proeven was in een eerder stadium nog niet gelukt, dus toen we de stand zagen (met om de hoek ook Soof) werden we enorm vrolijk. Na het proberen van de twee smaken kunnen we niet anders dan helemaal overstag gaan: een culinaire frikandel en een gemaakt met venkel zijn echt topcombinaties.

Lowlander Beer

Het is eigenlijk raar dat er op Eatly niet meer is geschreven over de bieren van Lowlander Beer. In onze Kopstoot-test haalden we ze al aan. Daar speelde hun nieuwe pils de Cool Earth Lager een rol en dit bier met citroengras was onder meer te proberen. Aangezien Lowlander hun bieren verrijkt met botanische ingrediënten kun je er veel mee doen, dat gaan we de komende tijd dan ook doen. So stay tuned!

Karma Shoarma

Als je het rumoer rondom de CuliPersLunch mocht geloven dan zou Karma Shoarma wel eens dé hit kunnen worden. En deze plantaardige shoarma stelde dan ook niet teleur. De beste grap was dat de naam ergens bekend van voorkwam. Dat bleek te kloppen aangezien op Lowlands 2018 in de Brasserie 2050 de shoarma gemaakt op basis van knolselderij voor het levenslicht zag. Geweldig dat ze het door hebben ontwikkeld, want het is oprecht lekker. Laten we het zo zeggen: je gaat van Karma Shoarma nog veel horen.

Dat geldt ook voor andere ondernemers en producten die we in dit artikel nog niet mee hebben genomen, over veel van hen lees je de komende tijd meer op Eatly!

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies