Chef Diego Buik heeft een briljant nieuw concept dat draait om burgers & bubbels

Chef Diego Buik heeft een briljant nieuw concept dat draait om burgers & bubbels

Vorig artikel Volgend artikel

De Rotterdamse burgervirtuoos Diego Buik heeft weer een prachtig nieuw concept bedacht: de High Slider. Dat is zijn tegenhanger van de High Tea waarbij hij drie malse sliders (dat zijn kleine burgers) combineert met de champagne van Perrier-Jouët. Op een etagère worden een sappige beef slider, ene krokante kip slider en een smakelijke vegan slider geserveerd.

Hij ontwikkelde deze brutale tegenhanger omdat hij het als perfect alternatief ziet voor een traditionele brunch of lunch aan de Rotterdamse wateren. Buik zegt hierover: “Een high tea kennen we natuurlijk wel. Het is een leuk concept, alleen niet meer zo spannend. Eerder een uitje om met je schoonouders te ondernemen. Tijd voor een opwindende culinaire tegenhanger dus. Daarom introduceren we de High Slider: bubbels en burgers zorgen voor een verrassend smaakvolle -en een tikkie brutale smaakcombinatie.”

Drie sliders

Vaste lezers van Eatly weten dat we hier heel erg fan zijn van de burgers van chef Buik. Gasten die de High Slider bestellen krijgen drie heerlijke, maar totaal verschillende burgers. De Classis is een dertig dagen dry aged rundvlees patty met bacon, cheddar en een signature burgersaus. De Chick is een krokante kipburger met spicy ketchup, truffel, honing, geitenkaas en coleslaw. De Vegan heeft een patty gemaakt met Beyond Meat, huisgemaakte kimchi en spicy mayo.

Burgers en Bubbels

Deze combinaties werken heel goed samen met de champagne. Buik legt uit: “Eigenlijk vergeten mensen vaak hoe goed champagne bij burgers combineert. Zeker de champagne van Perrier-Jouet, met zijn fruitige afdronk, vormt een heerlijke smaaksymbiose met de boterige umamismaak van de burgers. De fijne bubbel maakt de smaakcombinatie compleet.”

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies