Wijnen ex-sommelier van El Bulli vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Wijnen ex-sommelier van El Bulli vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Vorig artikel Volgend artikel

David Seijas is de ex-sommelier van het revolutionaire Spaanse restaurant El Bulli. In de tien jaar dat hij er als sommelier werkte heeft hij enorm veel kennis en ervaring opgedaan door het schenken van de mooiste wijnen ter wereld, wijnregio’s bezoeken en de beste wijnboeren ter wereld te ontmoeten. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat hij zijn passie voor wijn na het sluiten van El Bulli door heeft gezet met Gallina de Piel Wines.

El Bulli zocht de grenzen op van de gastronomie en probeerde die te verleggen. Seijas speelde er met zijn bijpassende wijnen een voorname rol in hoe het restaurant zo wereldwijd bekend werd. In 2016 werd voor het eerst een oogst gebotteld en dat zorgde ervoor dat het wijnbedrijf in 2017 officieel opgericht werd.

Johan Cruijff

Voor iedereen die Spaans kent, klinkt de naam misschien vreemd. Maar hij is geïnspireerd door een verspreking die Johan Cruijff als trainer van FC Barcelona deed. Hij wilde in het Spaans kippenvel zeggen, maar kwam met ‘Gallina de Piel’ niet verder dan ‘vel van kip’. Die verhaspeling is Seijs, als groot fan van Barca, altijd bijgebleven met als gevolg: een perfecte naam voor een wijnmerk.

België en Nederland

In samenwerking met de beste oenologen in verschillende wijnstreken worden de wijnen geproduceerd met unieke lokale druifsoorten van geselecteerde wijngaarden. Dat maakt dat de wijnen een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben en zo al in verschillende toprestaurants in Nederland en België verkrijgbaar zijn.

Zo staan de wijnen op de kaart van onder andere The Jane in Antwerpen, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Rijks Amsterdam en Spectrum, het restaurant van het Waldorf Astoria, ook in Amsterdam. Ze hebben wijnen in verschillende prijsklassen waarbij de etiketten een belangrijke rol spelen. Je vindt er bekende kunststromingen op, vogels, maar ook het periodiek systeem der elementen.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies