Food13.04.2022

Zo bewaar je chocolade paaseitjes die je over hebt na Pasen


Voor iedereen die dit weekend niet op Paaspop ronddoolt, staat het Paasweekend waarschijnlijk in het teken van een goede Paasbrunch, paaseitjes zoeken en het verorberen van een grote hoeveelheid chocolade paaseieren. Kans is ook best aanwezig dat je er wat overhoudt, maar hoe bewaar je ze dan en hoe lang blijven ze goed?

Inmiddels zijn er chocolade paaseitjes in alle geuren en smaken, want het lijkt zo richting de paasdagen altijd een nationale hobby om aardig wat van dan die dingen op te knagen. Voor iedereen die net niet die ene zak met paaseieren toch nog op heeft gegeten, zijn deze tips hopelijk heel behulpzaam. Sowieso is het wel handig om te weten hoe lang je chocolade kan bewaren.

Geen houdbaarheidsdatum

Een van de belangrijkste dingen om te weten: op chocolade zit geen duidelijke houdbaarheidsdatum. Daarom houdt het Voedingscentrum voor bijvoorbeeld de melk-, pure en witte chocolade een houdbaarheid van langer dan twee maanden aan. Alleen heb je bij veel chocolade paaseitjes te maken met vulling en daar kan qua houdbaarheid de crux zitten.

Oog, neus en tong

Je ogen, neus en tong zijn ook op het gebied van deze eitjes de belangrijkste graadmeter om te beoordelen of ze nog goed zijn. Als de paaseieren er niet raar uitzien of vreemd ruiken, grote kans dat ze nog goed zijn. Je kan altijd een stukje proeven als je twijfelt, smaken ze goed dan is er niks mis met de eitjes.

In keukenkastje

Daarnaast is het belangrijk om je chocolade eitjes niet in de koelkast te bewaren. Het makkelijkste is om ze in een keukenkastje op te bergen. Bij zo’n 15 tot 18 graden blijft chocolade het lekkerst. Mochten er op een gegeven moment witte puntjes op de eitjes zichtbaar zijn, dat is ook geen probleem. Die ontstaan namelijk door temperatuurschommelingen waardoor vet naar buiten kruipt. Oftewel: bodemdrang is bij het openen van een zak chocolade eitjes niet nodig, ze zijn vrij lang houdbaar.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Chocolade

Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Ooit gehoord van boetiek-chocolade? Wij nog niet, tot aan vandaag dan want er is een nieuw luxe chocolademerk, Marmir Chocolate. Een nieuwe 'guilty pleasure' ontwikkeld door ervaren patisseriechefs. De makers noemen het...

Food11.06.2024

Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Je kunt ze eten met chocoladesaus, met kaneelsuiker, maar in Spanje zelf dopen ze het liever in een kopje warme chocolademelk. Churros kun je qua smaak het beste vergelijken met onze oliebol, maar qua naam en vorm zeker...

Food31.05.2024

Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Kan je niet zonder een kop koffie na het eten? Maar merk je stiekem ook dat je dit wel een beetje saai begint te vinden? Maak er dan een toetje van! Alles wat je nodig hebt is jouw favoriete koffie en een flinke dosis cr...

Tipt29.05.2024

Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt

Tony's Chocolonely is populair. Het Nederlandse chocolademerk is vooral herkenbaar aan de kleurrijke verpakking en opvallende campagnes. Het is een bedrijf met een missie die zich richt om een einde te maken aan kinderar...

Nieuws23.02.2024

Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt

Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies

Het verhaal van Hands Off begon ooit met chocoladerepen en vertakt zich inmiddels steeds meer naar andere producten. Het nieuwste wapenfeit: plantaardige chocolate chip cookies in drie verschillende smaken. Daarmee heeft...

Food06.06.2023

Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies

Nieuwe plantaardige reep voor Tony’s Chocolonely en 10e editie van Tony’s Fair

De klok is er bijna op gelijk te zetten: chocomerk Tony’s Chocolonely brengt ieder jaar een paar keer speciale repen uit. De nieuwste reep is een plantaardige reep: 51% puur, gevuld met knapperige stukjes hazelnoot en...

Food19.05.2023

Nieuwe plantaardige reep voor Tony’s Chocolonely en 10e editie van Tony’s Fair

Hands Off My Chocolate wordt Hands Off en volledig plantaardig

Chocolademerk Hands Off My Chocolate gaat om en wordt vanaf nu helemaal plantaardig. Uit eigen onderzoek van het merk bleek dat melkchocolade te veel impact heeft op het milieu. Als reactie op dit alles heeft het merk be...

Food04.04.2023

Hands Off My Chocolate wordt Hands Off en volledig plantaardig

Verpakking Toblerone moet op de schop: berg moet verdwijnen

Groot nieuws in chocoladeland: de Matterhorn moet verdwijnen van de Toblerone-verpakking. Dat komt door de strenge Zwitserse regels voor het gebruik van nationale symbolen. Daardoor is het moederbedrijf Mondelez van Tobl...

Nieuws07.03.2023

Verpakking Toblerone moet op de schop: berg moet verdwijnen