
Ceder's Crisp is een Zuid-Afrikaanse alcoholvrije gin gemaakt van cederhout
In de wereld van sterke drank en cocktails duiken steeds vaker cocktails zonder alcohol (mocktails) op. Ook zie je meer alcoholvrije varianten van verschillende soorten drank. Het luistert wel nauw, want zonder alcohol krijg je een andere belevenis. Ceder’s Crisp is daarin als alcoholloze gin een voltreffer.
Je verwacht dat het drankje daardoor op smaak inlevert, maar dat is niet het geval. Ceder’s Crisp boet niet op smaak en is zodoende een smaakvolle alcoholvrije variant in plaats van een normale gin-tonic. Daarbij is het ook het eerste merk dat dit op de Nederlandse markt aanbiedt.
Nieuwe normaal
Steeds meer mensen maken bewuste keuzes omtrent hun voeding en natuurlijk ook over wat ze drinken. Wereldwijd duiken verschillende hippe barconcepten op die draaien om alcoholvrij een avondje uitgaan. Het is dan ook niet gek dat makers van drank hier gretig op inspringen. Zo ook het stel achter Ceder’s Crisp.
Zij kwamen in 2017 tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika terecht op de West-Kaap om een vallei van het Cederberg-gebergte. Die gevuld was met een grote variatie aan botanische planten met allerlei speciale kenmerken. Dat noopte het stel om (een deel van) de valei te kopen en er zo mede-eigenaar van te worden.
Zelf distilleren
Dit alles inspireerde hen om klassieke jenever en exotische Kaapse botanicals te distilleren om dat daarna te mengen met zuiver Zweeds water. Dat is wat nu als Ceder’s Crisp gebotteld is. Je gebruikt op een zelfde manier als gin. Het kan dus als vervanger van gin in cocktails of met allerlei toevoegingen in een variant van een gin-tonic. Zo hebben ze hun eigen roots samengevoegd om tot een premium alcoholvrije gin te komen.
Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.