Hooked Tilburg: culinair genieten en wellicht de toekomst van een avondje uit

Hooked Tilburg: culinair genieten en wellicht de toekomst van een avondje uit

Vorig artikel Volgend artikel

In het artikel over het eerste Tourtje Tilburg viel ons enthousiasme over restaurant Hooked in Tilburg al te lezen. In eerste instantie had dit te maken met gastvrouw Inge die ons enorm in de watten heeft gelegd en in tweede instantie had dit alles te maken met de gerechten en de wijnen. De manier hoe je hier plaatsneemt en lekker blijft zitten is misschien wel de toekomst van een avondje uit.

Dat Hooked uitgeroepen is tot Best New Restobar 2022 door Entree begrijp ik na het eerste bezoek gelijk. Zelfs als de andere genomineerde onder meer La Petite Soeur in Rotterdam en dat is ook een geweldige zaak. Misschien ben ik er door deze twee restaurants wel achter dat een avondje genieten bij een goede restobar mijn nieuwe favoriete manier van een avond uit is.

Aan de bar

Eigenlijk word ik nooit per se vrolijk als ik ergens aan een bar in plaats van een tafel wordt geplaatst. Op de een of andere manier krijg ik dan nooit het gevoel dat ik dan lang ga tafelen. Eigenlijk zijn er maar twee plekken waar dit anders was: Onglet in Maastricht en De Houtloods in Tilburg. Daar kan nu Hooked aan toe worden gevoegd.

Culinair genieten

De kaart bij Hooked bestaat uit verschillende kleinere gerechten om te delen die geïnspireerd zijn door de Spaanse, Italiaanse, Griekse en Franse keuken. Dat laatste zorgt er onder meer voor dat ze er niet bang zijn om eendenlever in een gerecht te gebruiken en dat maakt me altijd blij. Sowieso staan er veel toffe smaakcombinaties op de kaart die enorm goed samengaan met de wijnen die erbij geserveerd worden.

Tartaar van bloemkool

De avond begon met twee oestervariaties: met bloody mary schuim (te goed) en schuim van yoghurt en dashi (te lekker). Samen met de joie de vivre van Inge was hier de toon al gezet voor de rest van de avond. Over ieder gerecht valt wel iets te zeggen, maar laat ik er een paar uitlichten. Te beginnen met de tartaar van bloemkool met een beurre noisette vinaigrette én ijs van augurk. Misschien wel de lekkerste manier waarop ik bloemkool ooit heb gegeten. Zo lekker!

Eendenlever

Zoals gezegd zijn de chefs bij Hooked, die alles in de keuken bij de bar of boven vers maken, niet bang zijn om eendenlever te gebruiken blijkt wel uit de volgende gerechten. Op de langzaam gegaarde shortrib lag gebakken eendenlever in combinatie met uiencompote en madeirajus (zo goed).

IJs van olijfolie

Dit klinkt allemaal al als een feestje, maar toen moest de uitsmijter nog komen. Gastvrouw Inge omschreef het nog ‘het ziet eruit als een dessert, maar dat is het niet’. Zoals al de hele avond had ze wederom gelijk. Het ijs was namelijk gemaakt van olijfolie en gevuld met eendenlever.

Dit alles lag op een crunch van macadamianoten en was afgemaakt met wat goede zoutkristallen. Over dit gerecht kan ik echt alleen maar in superlatieven praten. Zo be-lach-e-lijk lekker echt een reden om keer-op-keer terug te komen.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies