Brewpub van LOC Brewery: mooie bieren gecombineerd met toffe gerechten

Brewpub van LOC Brewery: mooie bieren gecombineerd met toffe gerechten

Vorig artikel Volgend artikel

Aan het begin van dit jaar heeft Tilburg er een nieuwe hotspot bijgekregen in de vorm van de brewpub van LOC Brewery in de Spoorzone. Daar wordt bier gebrouwen, hebben ze 21 bieren op de tap en hebben ze een verdomd fijne menukaart.

Van de 21 bieren zijn er 11 eigen bieren, waaronder klassiekers als: Lord Nelson, Train Hopper en Dinky Citra. Proefondervindelijk vastgesteld dat er inmiddels ook wat nieuwe klassiekers getapt worden. Net als de speciaalbieren op de andere taps wisselen de gerechten op de menukaart ook met de seizoenen.

Hoe het begon

Voor oprichters Erwin Schellekens, Daniel Tano en Paul Cools begint het verhaal van LOC Brewery in 2014. Babbelen over lekkere bieren ging over in ‘zelf doen’, lekker houtje-touwtje zonder precies te weten hoe je bier moet brouwen. Toch leverde de eerste brouwsessie de Lord Nelson op. Niet veel later werd er een brouwerij (en proeflokaal) ingericht in de Spoorzone.

Achter de schermen

Nu jaren later de brewpub open is gegaan, zijn de oprichters vooral op de achtergrond bezig. In de zaak zijn nu drie ‘nieuwe’ gezichten die de brewpub runnen. Bierbrouwer Robert Muijzert gaat over de bieren, chefkok Remco Kreuk runt de keuken en Teun Vugts de zaak. Een goed team met frisse ideeën.

Nieuwe menukaart

Het was even wachten tot chef Kreuk eindelijk een souschef had, maar er is inmiddels een nieuwe en uitgebreide menukaart. Tijdens het eerste Tourtje Tilburg hadden we al twee gerechten geprobeerd en dat smaakte naar meer. Gelukkig een paar weken geleden de kans om een mooi tourtje door de nieuwe menukaart te gaan.

LOC lente-uiboter
LOC_strac
LOC steppegras
LOC Shroom SLiders
LOC buikspek
LOC dessert

Beer first

In een eerder gesprek met de chef werd, naast zijn passie voor toffe smaakcombinaties bedenken, ook duidelijk hoe de menukaart is opgebouwd. Het begint namelijk allemaal eerst bij het bier en daar worden de gerechten op afgestemd. Een hele andere manier van denken voor de chef, maar het maakt de bier-spijscombinaties alleen maar interessanter.

Brlo

Bij het zien van de menukaart en de gerechten moet ik gelijk aan chef Ben Pommer denken van BRLO Brewhouse in Berlijn. Bij hem staan groenten centraal, is vlees een bijgerecht en draait alles om de combinaties van zijn gerechten met de Brlo bieren. Daar ben ik voor het eerst zes jaar geleden geweest en daar zijn mijn ogen geopend voor hoe je mooie gerechten kan combineren met bier.

Lente-uiboter en stracciatella

Op het menu vind je ook nog gewoon wat goede barsnacks (probeer de chicken wings en spring rolls!). Voor ons begon het proeven van de kaart met de Gochujang Buns met een té lekkere lente-uiboter. Als er al zo over het brood en boter nagedacht wordt, dan weet je dat het een fijne avond gaat worden.

Niet veel later kwam de stracciatella op tafel en mein gott, daar blijf je echt van eten.. en eten.. en eten. Sowieso gooi even de associatie met ijs weg in je hoofd, dit is: smeuïge buffelkaas met onder meer tomaten en Thaise basilicum. Zo verdomd lekker!

Steppegras en Shroom Sliders

Een andere verrassing: voor het eerst in jaren weer ergens Steppegrasfriet tegengekomen. Blijkbaar kent niemand dit in de rest van Nederland, maar in Limburg en Brabant is dit een ding. Bij LOC Brewery wordt deze geserveerd bovenop bimi, krokante boerenkool én een smaakvolle biersiroop. Een ander heerlijk vegagerecht: de Shroom Sliders, zeker omdat die een leuk samenspel hebben qua pittig en enigszins zoet.

Saté en buikspek

De wat meer ‘standaard’ gerechten die je een brewpub mag verwachten vind je ook op de kaart, maar dan wel allemaal met een twist. Bij de kipsaté wordt namelijk een kimchi van bloemkool geserveerd. En bij het buikspek wordt bijzonder smaakvol gespeeld met ananas en chili. Dat geeft dit gerecht écht een toffe kick. Zoals je op de foto’s ziet zijn er ook nog nagerechten. Ik kan alleen maar herhalen: beurre noisette ijs en PX Sherry ijs.

De LOC Brewery brewpub is van dinsdag t/m zondag open. Doordeweeks vanaf 14:00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies