Hotspots13.09.2022

Brasserie Carstens heropent met een duurzame visie op koken


Brasserie Carstens in Amsterdam heeft de deuren weer geopend. Met de nieuwe chef-kok Jasper Bruinsma aan het roer laat het vernieuwde restaurant zich het best kenmerken als: verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Bruinsma wil in zijn stadse brasserie gasten met zijn nieuwe menu op reis door eigen land nemen.

Dat doet hij met eerlijke smaken, dagverse producten en innovatieve creaties. Achter ieder gerecht op de nieuwe kaart schuilt een verhaal, een lokale leverancier en een interactief moment aan tafel om te delen. De nieuwe chef wil met zijn gerechten zijn passie voor het pure vakmanschap van koken showen waarbij duurzaamheid een voorname rol speelt.

Ongedwongen keuken

Chef Bruinsma vertelt enthousiast over zijn visie: “Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken.”

Leerschool

Dat hij met zoveel flair en vertrouwen durft te experimenteren bij Carstens heeft er alles mee te maken dat hij is opgeleid door de beste chefs in de beste restaurants van ons land, denk daarbij aan: Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene. Souschef Sebastiaan Alferink leerde de kneepjes van het vak onder meer bij Circl. en Instock.

Duurzame blik

De chef heeft onder meer de handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers. Onder meer met Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam-Noord. Hij vertelt daarover: “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.”

Seizoensgebonden

De gerechten op het menu worden ingegeven door producten die in het seizoen zijn. Daarom is er genoeg ruimte om met regelmaat nieuwe gerechten op het menu te zetten. Het helpt bij de duurzame kijk op de gastronomie en om voedselverspilling te verminderen. Voor gasten levert het een wisselend en verrassend menu op, waarbij het zomaar kan zijn dat de vis op het bord ’s ochtends nog in de Noordzee zwom.

Seizoensmenu

Voor de opening heeft chef Bruinsma een speciaal seizoensmenu samengesteld. Gasten betalen voor een driegangenmenu 39 en voor een viergangenmenu 47 euro. Daarbij is er voor een aanvullend bedrag een bijpassend wijnarrangement voor de complete smaakbeleving beschikbaar.

Carstens is geopend van donderdag tot en met zondag van 18.00 – 21.30 uur.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Horeca

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

De zomer staat voor de deur en dat betekent bomvolle terrassen en strandtenten. Deze fijne drukte brengt naast een hoge omzet ook de nodige uitdagingen met zich mee. Door de oplopende temperaturen krijgen horeca vriezers...

Nieuws28.06.2024

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Naast de overheerlijke gerechten die je serveert in jouw restaurant, speelt het servies de hoofdrol tijdens een diner. Is jouw servies wel toe aan een upgrade? Of open je een nieuwe horecagelegenheid? Om te voorkomen dat...

Nieuws03.01.2024

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Maarten van Ooijen (ChristenUnie), is de afgelopen weken bezig met proefballonnen in de week leggen, waaronder: volledige drooglegging van sportkantines, een verbod op de verkoop van...

Nieuws29.06.2023

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het oude stationsgebouw van Abcoude heeft een flinke gedaanteverandering ondergaan. Het statige pand van hotel en restaurant De Witte Dame is volledig gerenoveerd en is nu een ideale plek om aan de drukte van Amsterdam t...

Hotspots20.06.2023

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Het is heel tof om te zien hoe steeds meer restaurants in de weer gaan met lokale producenten en het hele idee van Dutch Cuisine. Niet voor niets dat de Michelingids ook opvalt en er ieder jaar in Nederland nieuwe Groene...

Hotspots15.06.2023

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Het interval waarmee er op Eatly een artikel verschijnt met ‘bier’ en ‘duurder’ in de kop wordt helaas steeds kleiner. De volgende in de rij: ook op het terras lijkt de komende zomer bier weer wat duurder te zijn...

Drinks07.06.2023

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

In de Amsterdamse Pijp heeft Florentin de deuren geopend. Het concept is simpel: all day brunch met de invloeden van Tel Aviv. Verwacht dus op de kaart een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt tot shakshuka florentine....

Hotspots31.05.2023

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

Verder lezen over Restaurant

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

​Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat

Heb je een concert in de Ziggodome of Afas Live, dan is de kans groot dat je even een patatje eet bij de FEBO, aanschuift voor wat sushi bij Ichi-E of een burger weghapt bij Burger Bitch. Helemaal prima natuurlijk, maar...

Hotspots22.06.2024

​Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat

Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet

Je vakantiegeld is gestort en dat betekent dat de kans groot is dat je daar ook daadwerkelijk een leuke reis van uitzoekt. Soms heb je geen zin om over iets na te denken en boek je lekker een all-inclusive. Als jij ook z...

Food09.06.2024

Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet

Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night

Victor kennen we allemaal als de barman van First Dates. De man met ogen om in te verdrinken en cocktails om.. nou ja, netjes van te sippen. Hij stopt met First Dates, maar je kunt nu nog wel bij hem aan de bar zitten. E...

Hotspots03.06.2024

Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night

Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

Als je de Zaanse Schans bezoekt en nog even in het dorpje Zaandijk blijft hangen, dan heb je diverse plekken om uit eten te gaan. Je kunt op chique gaan bij Hoop op d’Swarte Walvis, je kunt naar Slagerij aan de Schans...

Hotspots06.05.2024

Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

​Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale

Het is officieel een ontbijtgerecht, maar menig fan bestelt dit ook schaamteloos tijdens een lunch. Sterker nog, bij Ted's Breda is het zelfs deel van de high tea. Eggs Benedict. Een eiergerecht met een heel luxe naam en...

Food03.05.2024

​Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale

​De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam

Bunk Amsterdam: misschien ken je het vooral als hotel slash hostel, maar het zet zich daarnaast ook steeds meer op de kaart als een restaurant. En dan dus niet zo’n hotelrestaurant waar je alleen gaat eten als het echt...

Hotspots01.05.2024

​De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam

​Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess

A Beautiful Mess opent binnenkort haar deuren op het Oosterdokseiland in Amsterdam, en belooft het meest impactvolle restaurant van Nederland te worden. De opening wordt gedaan door Hare Majesteit Koningin Máxima....

Nieuws19.04.2024

​Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess