Brasserie Carstens heropent met een duurzame visie op koken

Brasserie Carstens heropent met een duurzame visie op koken

Vorig artikel Volgend artikel

Brasserie Carstens in Amsterdam heeft de deuren weer geopend. Met de nieuwe chef-kok Jasper Bruinsma aan het roer laat het vernieuwde restaurant zich het best kenmerken als: verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Bruinsma wil in zijn stadse brasserie gasten met zijn nieuwe menu op reis door eigen land nemen.

Dat doet hij met eerlijke smaken, dagverse producten en innovatieve creaties. Achter ieder gerecht op de nieuwe kaart schuilt een verhaal, een lokale leverancier en een interactief moment aan tafel om te delen. De nieuwe chef wil met zijn gerechten zijn passie voor het pure vakmanschap van koken showen waarbij duurzaamheid een voorname rol speelt.

Ongedwongen keuken

Chef Bruinsma vertelt enthousiast over zijn visie: “Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken.”

Leerschool

Dat hij met zoveel flair en vertrouwen durft te experimenteren bij Carstens heeft er alles mee te maken dat hij is opgeleid door de beste chefs in de beste restaurants van ons land, denk daarbij aan: Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene. Souschef Sebastiaan Alferink leerde de kneepjes van het vak onder meer bij Circl. en Instock.

Duurzame blik

De chef heeft onder meer de handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers. Onder meer met Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam-Noord. Hij vertelt daarover: “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.”

Seizoensgebonden

De gerechten op het menu worden ingegeven door producten die in het seizoen zijn. Daarom is er genoeg ruimte om met regelmaat nieuwe gerechten op het menu te zetten. Het helpt bij de duurzame kijk op de gastronomie en om voedselverspilling te verminderen. Voor gasten levert het een wisselend en verrassend menu op, waarbij het zomaar kan zijn dat de vis op het bord ’s ochtends nog in de Noordzee zwom.

Seizoensmenu

Voor de opening heeft chef Bruinsma een speciaal seizoensmenu samengesteld. Gasten betalen voor een driegangenmenu 39 en voor een viergangenmenu 47 euro. Daarbij is er voor een aanvullend bedrag een bijpassend wijnarrangement voor de complete smaakbeleving beschikbaar.

Carstens is geopend van donderdag tot en met zondag van 18.00 – 21.30 uur.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies