Avondje bij Borisov: Spaanse tijden restaurant Pikoteo herleven

Avondje bij Borisov: Spaanse tijden restaurant Pikoteo herleven

Vorig artikel Volgend artikel

Restaurant Borisov in Amsterdam is een zeer bijzondere plek: het was eerst een club, bar en restaurant, maar nu is het omgetoverd tot een pop-up restaurant. Daar krijgen (internationale) chefs nu de kans om hun visie op een bepaalde keuken te presenteren én inmiddels heeft Borisov ook een eigen shared dining menu. Eatly was er tijdens de pop-up van het Spaanse restaurant Pikoteo.

De Amsterdammer kent restaurant Pikoteo misschien nog wel. In 2015 opende chef Miguel Martin Gomez met een compagnon zijn Spaanse restaurant. De naam werd afgeleid van het Spaanse woord Picotear wat knabbelen betekent. Zijn idee voor het restaurant, en ook de pop-up bij Borisov, een menu gevuld met Spaanse invloeden waar de nadruk ligt op samen dineren.

Borisov

Hoewel restaurant Borisov misschien niet op de meest ideale plek in Amsterdam ligt, kan ik me héél goed voorstellen dat gasten moeite doen om een avondje Borisov te beleven. Bij het binnenlopen word je gelijk gepakt door een huiselijke sfeer, de inrichting is modern en gezellig en er hangt gewoon een heel prettige sfeer. Dat merkte wij gelijk aan hoe lekker gezellig druk het restaurant was.

Avondje Pikoteo

Restaurant Pikoteo moest op 1 januari van dit jaar de deuren noodgedwongen sluiten. Het idee voor het menu is om heel erg in Spanje te beginnen en dan door de gerechten heen te meanderen met allerlei andere invloeden. De aftrap was met sangria en twee pinxto’s in de vorm van een steak tartaar en heel erg smaakvolle droge worst.

Borisov_sangria
Borisov_tartaar
Borisov_2
Borisov_tonijn
Borisov_tostada
Borisov_kool

In de gerechten daarna werd heel veel gespeeld met groente. Zo was er artisjok met een heel interessante puree van daslook (altijd +1). Kregen we tonijn op een tomatenratatouille (bijzondere combi, een tostada met ingelegde mango (lekker pittig) en werd er ook nog een mooi stuk gegrilde kool geserveerd. Qua portie was die groot genoeg voor twee personen, dus misschien een beetje veel maar wel echt heel smaakvol.

Afsluiting

Het kan aan de avond gelegen hebben, maar het voelt wel alsof Borisov een plek is waar er wat meer interactie met de omgeving is. Zo hebben wij tijdens ons diner eigenlijk de hele tijd tussendoor met de tafel naast ons gebuurd. En dat leverde na het dessert en een digestief nog goede gesprekken aan de bar op. Dat maakt Borisov voor mij een topplek om vaker op te zoeken.

Doordeweeks kan je er terecht voor lunch en een borrel(hapje) en op donderdag, vrijdag en zaterdag voor diner. Welke pop-up op de rol staat? Dat check je op de Insta van Borisov. Alvast een klein tipje van de sluier: er komt een ButterBoyClub x Per de Man aan!

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies