Het Rotterdamse restaurant DoDo heeft een nieuwe chef en menu

Het Rotterdamse restaurant DoDo heeft een nieuwe chef en menu

Vorig artikel Volgend artikel

In Rotterdam opende restaurant DoDo in 2019 haar deuren. Na de coronaperiode en al het gedoe daaromheen was het tijd voor het restaurant om fris en fruitig de zomer af te sluiten en te kijken naar het najaar. Daarom werd er op 12 september de Love Birds after summer party gevierd waarbij ook de nieuwe chef en het nieuwe menu werd voorgesteld.

Als er een plek is waar je het woord ‘eclectisch’ op hoort te plakken, dan is het DoDo. Het restaurant is enorm eigenzinnig ingericht door eigenaar Tan Do. Er zijn zeven themaruimtes waar plek is voor in totaal 220 gasten. Waar het idee ‘themaruimte’ nog weleens wordt gebruikt om wat extra cachet te geven, heeft Do dit idee helemaal uitgespeeld.

Creatieve geest

Dat Do, ook eigenaar van Little V, een enorme creatieve geest heeft wordt snel duidelijk als je door DoDo loopt. Het terras geeft al een kleine glimp, maar als je door The Grand Café, The Cocktail Bar, The Cigar Room, The Havana Room, The Tattoo Room, The Social Stairs en The Jazz Room loopt weet je het al heel snel heel erg zeker. Historie, kunst, moderniteit, cultuur en gastronomie komen hier allemaal samen.

Do omschrijft DoDo als volgt: “We hebben allemaal unieke hoekjes gecreëerd met verschillende sferen, kleuren en inrichting. Je ziet overal oude details, boekenplanken, tegels, banken, fauteuils, posters, spiegels en meer. Mijn zaken zijn, net als Rotterdam, nooit af. Ik zoek altijd naar mogelijkheden om ons aanbod te verbeteren. Niets staat stil, de tijd niet, de stad niet en wij mensen ook niet.”

Nieuwe chef

Vanaf de opening van het restaurant ligt de focus op creativiteit en de internationale keuken. De nieuwe chef Christiaan van der Steen heeft daar nu zijn eigen twist aan gegeven. Gerechten die geïnspireerd zijn door de Mediterrane kust tot het Midden Oosten en Azië. Denk daarbij aan: de Bao Bao Heaven met crunchy chicken, de Summer Crush met verse tonijn, watermeloen en gebakken banaan of de Sticky DoDo met sticky rice, kokos passievrucht ijs en mango mousse.

Chef Van der Steen over de nieuwe kaart: “Na ervaring op te hebben gedaan in uiteenlopende zaken en keukens, wist ik direct bij binnenkomst dat ik bij DoDo op de juiste plek zat om mijn passie tot uiting te laten komen. Met een leuk, divers en energiek team ben ik blij om deel van Dodo uit te maken en uitdagende gerechten de passage van DoDo te laten paraderen.”

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies