Arca lanceert ‘kookcompetitie’ Behind The Pass

Arca lanceert ‘kookcompetitie’ Behind The Pass

Vorig artikel Volgend artikel

Het Portugese restaurant Arca in Amsterdam lanceert begin september een bijzondere ‘kookcompetitie’. Voor de eerste editie op zondag 11 september strijdt chef-kok Henrique Sá Pessoa tegen Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet. Ze maken ieder vier gerechten met hun favoriete vaderlandse gerechten. Dat resulteert in een heerlijk avondje met acht gangen casual fine dining voor de gasten.

Natuurlijk is het niet echt een kookcompetitie, maar is het voor chef Sá Pessoa een mooie manier om met bevriende chefs in de keuken te staan en er een toffe insteek bij te hebben. Zelf heb ik al eens mogen proeven hoe het is als hij in de keuken uitgedaagd wordt door collega’s, dus dit beloofd heel veel goeds.

Acht keer

Met Zandbergen en Sá Pessoa achter de pannen mogen gasten een zeer bijzondere avond verwachten. Sá Pessoa heeft vier van zijn favoriete Portugese ingrediënten gekozen waarmee Zandbergen vier gerechten mee moet maken. Datzelfde geldt natuurlijk andersom voor hem en het Arca-team.

Gerookte paling

Een van de ingrediënten waar de Portugees mee mag gaan experimenteren is gerookte paling. Maar op zijn beurt heeft hij gezouten kabeljauw (bakkeljauw) uitgekozen, waarmee Zandbergen aan de slag mag. Bacalhau á brás is een van de meest bekende gerechten uit de Portugese keuken waarvan Arca een eigen versie op de kaart heeft staan.

Gastronomisch genieten

Wat uit de opzet van de competitie al blijkt is dat het vooral gaat om elkaar beetje uitdagen en dat gasten enorm gaan genieten van mooie creaties met sommige ingrediënten die ze al kennen en anderen waar ze voor het eerst kennis mee maken. De avond kost 125 euro per persoon en is inclusief welkomstcocktail, canapés, acht gangen en bijpassend wijnarrangement.

Programma 11 september

Het programma voor zondag 11 september: Inloop ARCA Bar vanaf 18:00 voor canapés & welkomstcocktail, om 18:30 het welkomstwoord van de chefs en om 18:40 start de inloop in het restaurant voor het diner dat ongeveer drie uur duurt.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies