Zo tover je appels om tot alcoholvrije cocktails

Zo tover je appels om tot alcoholvrije cocktails

+ Twee mocktailrecepten

Vorig artikel Volgend artikel

Op vrijdagavond nemen we al een tijdje klassieke cocktails onder de loep. Zo hebben we onder andere, het verhaal achter én recept van, de Whiskey Sour, Long Island Iced Tea en Negroni met jullie gedeeld. Ook zonder alcohol kun je heerlijke cocktails (mocktails) maken. Wat voor mocktails kun je allemaal van verschillende soorten appels maken?

Als je aan Zuid-Tirol denkt, dan gaan je gedachten niet gelijk naar appels. Toch is het klimaat daar uitermate geschikt voor het telen van appels. Dat heeft onder meer te maken met het aantal zondagen per jaar (300), waardoor de appels perfect rijpen. En ook het grote verschil tussen de nacht- en dagtemperatuur, dat heeft invloed op de zoet-zuurbalans van de appels. Het is dan ook niet gek dat je er het grootste appelgebied van Europa vindt.

Balans zoet-zuur

Een van de bedrijven die in Zuid-Tirol appels teelt is Marlene. In Nederland zijn vijf soorten appels van deze telers te koop: Golden Delicious, Royal Gala, Granny Smith, Fuji en Red Delicious. Alle vijf hebben ze eigen karakteristieke kenmerken die ze ideaal maken om te verwerken in mocktails.

De Golden Delicious is sappig zoet en aromatisch, met een fijne, fruitige zuurgraad, de Granny Smith is fris en zuur, de Royal Gala is zoet aromatisch met weinig zuur, de Fuji is een knapperige frisse appel met veel suiker en de Red Delicious is zoet en aromatisch.

Twee mocktails

Om van appels een mocktail te maken, moet je er eerst appelsap van maken dus ze moeten door de juicer. Voor de twee mocktails hebben we de Red Delicious en de Golden Delicious nodig.

Appeltje voor de dorst_
(Afbeelding: mocktail gemaakt met appel)

Red Delicious Mocktail

Nodig:

  • 4 cl Red Delicious appelsap
  • 6 druppels rozenwater
  • 1 cl citroensap
  • Tonic

Zo maak je hem

  • Was je appels en snij ze in grove stukken;
  • Doe de appels in de juicer en verzamel het sap;
  • Knijp 1 partje citroen uit in het sap;
  • Pak een champagne coupe en smeer met honing een lijn op het glas; en bestrooi met rozenblaadjes;
  • Doe je coupe vol met gecruched ijs;
  • Giet het appelsap, rozenwater en citroensap in het glas;
  • Top af met tonic;
  • Garneer met enkele appelstaafjes.

Golden Delicious Mocktail

  • 6 cl Golden Delicious appelsap
  • Gemberbier

Zo maak je hem

  • Was je appels en snij ze in stukken
  • Doe de appels in de juicer en verzamel het sap
  • Knijp 1 partje citroen uit in het sap
  • Vul een longdrink met ijs
  • Giet de appelsap eerst en top af met gemberbier
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies