Nom Nom Nom opent eerste filiaal gezonde fastfoodzaak in Amsterdam

Nom Nom Nom opent eerste filiaal gezonde fastfoodzaak in Amsterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Er is de laatste tijd veel te doen over fastfoodketens in ons land. De nieuwe keten Nom Nom Nom meent daar de oplossing voor te hebben: gezonde fastfood. Afgelopen week is de nieuwe zaak aan de Kinkerstraat in Amsterdam geopend net als drie pop-upplekken. Het menu van de keten is volledig plantaardig en bestaat onder meer uit burgers, snacks en shakes.

Waarschijnlijk is dit een soort van blasfemie voor liefhebbers van fastfood, maar niks in de zaak wordt gefrituurd en alle sauzen zijn zelfs gezond. De basis van ieder gerecht zijn groenten en alle maaltijden zijn binnen vijf minuten klaar voor bezorging of afhaal. Daarbij spelen technologie en data een heel belangrijk rol om zo efficiënt mogelijk te werken én om voedselverspilling tegen te gaan.

Pop-uplocaties

Naast de nieuwe zaak zijn er drie verschillende pop-uprestaurants geopend. Die zijn gevestigd in verschillende filialen van het IJscuypje en wel aan de Middenweg, Haarlemmerdijk en Beethovenstraat in Amsterdam. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door Amerikaanse, Duitse en Nederlandse investeerders die heil zien in de gezonde fastfoodketen.

Oprichters

De drie oprichters van Nom Nom Nom zijn: voedseltechnoloog Yorán Meijers, oud-Picnicmarketeer Ruben Vermijs en dataspecialist Diederik Ketellapper. Vermijs over Nom Nom Nom: “We hebben de heilige drie-eenheid in de voedselindustrie opgelost: gezond, lekker én betaalbaar eten. Al onze gerechten zijn gemaakt op basis van grondig onderzoek en in samenwerking met gerenommeerde vegetarische chefs.”

Grote plannen

Omdat de ondernemers flinke plannen hebben, wordt er niet specifiek naar vegetariërs en veganisten gekken. Vermijs daarover: “We willen in 2023 uitbreiden naar vier steden in de Randstad. Het jaar daarna richten we onze pijlen op vier steden buiten Nederland. Omdat we geen groot oppervlak nodig hebben en er een eigen kant-en-klare tech-oplossing is voor de keuken, is het gemakkelijk om locaties te vinden waar vanuit we kunnen bezorgen en waar klanten hun eten kunnen ophalen.”

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies