Net zoveel reserveringen via TheFork als bij heropening van horeca in juni 2020

Net zoveel reserveringen via TheFork als bij heropening van horeca in juni 2020

Vorig artikel Volgend artikel

Het kan niemand ontgaan zijn dat het komende woensdag, 28 april, T-day is. Na een sluiting van dik een half jaar mag de horeca weer open, althans alleen ’s middags de terrassen. Er heerst, waarschijnlijk vooral, in de politiek een vorm van onderschatting van wat T-day woensdag teweeg gaat brengen. Dat blijkt al uit het boekingsgedrag via online reserveringsplatform TheFork.

Werp je een blik over het kanaal dan zie je dat men daar in alle staten was toen de kroegen weer open mochten. Beelden daarvan haalden hier zelfs de journaals. Let wel, in Engeland was de horeca ‘maar’ drie maanden dicht. Met dat in het achterhoofd is het ergens nog verstandig te noemen dat ervoor gekozen om de heropening een dag ná Koningsdag te doen, maar het zal de euforie op T-day niet minder maken.

Dag van de persconferentie

Vorige week werden tijdens de zoveelste persconferentie voor de horeca dan eindelijk de verlossende woorden gesproken dat de terrasdeuren weer open mochten. In aanloop naar de persconferentie zag TheFork al meer verkeer en boekingen op het platform. Na de persconferentie kwamen er vier keer zoveel boekingen binnen dan een dag eerder en twaalf keer zoveel als een week ervoor.

Heropening 2020

Nou geeft dat nog niet echt een duidelijk beeld van het aantal boekingen en hoe je het in moet schatten. Om het in perspectief te zetten: na de persconferentie van vorige week kwamen er net zoveel boekingen binnen via het reserveringsplatform als eind mei 2020 op de dag dat de persconferentie was waarin de hele heropening van de horeca per 1 juni werd aangekondigd.

Woensdag en zaterdag

Uit de reserveringen blijkt dat men vooral heeft geaasd op een terrasje op V-day zelf en op zaterdag (1 mei). Van de reserveringen is 75% gedaan voor de lunch zo rond 13:00u. Ter vergelijking, lunchreserveringen zijn normaal maar 11% van het totaal. De andere tijd die veel geboekt wordt is 16:00u. Amsterdam is de koploper qua boekingen en wordt gevolgd door Rotterdam, Den Bosch, Zwolle en Utrecht. In Den Haag blijven de boekingen vooralsnog een beetje achter.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies