Liner of dunch: hoe gaan we de combi van een late lunch en vroeg diner noemen?

Liner of dunch: hoe gaan we de combi van een late lunch en vroeg diner noemen?

Vorig artikel Volgend artikel

Roeien met de riemen die je hebt is inmiddels iets waar de horeca de afgelopen anderhalf jaar een zwarte band in heeft bemachtigd. Nu we met zijn allen sinds afgelopen zaterdag weer te maken hebben met nieuwe maatregelen en restaurants die om 20:00 uur moeten sluiten is er maar een vraag: gaan we vanaf nu lineren of dunchen?

Via de socials kwamen er donderdag- en vrijdagavond allerlei posts over een soort van ‘laatste avondmaal’ voorbij, niet gek natuurlijk aangezien het hele idee van lekker dineren en wat borrelen na een drukke (werk)dag voor de komende weken wel redelijk de nek om is gedraaid. Neemt niet weg dat we volgens de nieuwe regels allemaal thuis aan het werken zijn en er moet toch gegeten worden.

Late lunch

Van een beetje omdenken ben ik nog nooit slechter geworden, want vaak is een reden om iets niet te doen eenzelfde reden om iets wel te doen. Ik denk dat dit ook opgaat voor het hele idee van het combineren van een late lunch met een vroeg diner. De afgelopen maand kwam het voor mij al een paar keer hier op neer en ik moet zeggen dat dit mij bijzonder goed beviel.

Annuleringen

Blijkbaar sprak chef Soenil Bahadoer van sterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen hier vanmorgen al over bij Goedemorgen Nederland. Overal waren het afgelopen weekend geluiden te horen van restaurants waarbij reserveringen geannuleerd worden, zelfs voor in december. Toch is het aan te raden om restaurants even de kans te geven om te anticiperen op de nieuwe maatregelen in plaats van je reservering gelijk te annuleren.

Liner of dunch

Het enige grote vraagteken dat nog overblijft is hoe we de combinatie van een late lunch en vroeg diner gaan noemen. De combinatie van een laat ontbijt met een vroege lunch zijn we ooit brunch gaan noemen, dus de enige logische keuzes die er nu zijn: lineren of dunchen. Hoewel er natuurlijk nooit een reden is om het met chef Bahadoer oneens te zijn, voelt in dit geval lineren logischer dan dunchen.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies