De Verspillingsfabriek op Schiphol geeft groenten een tweede leven

De Verspillingsfabriek op Schiphol geeft groenten een tweede leven

Vorig artikel Volgend artikel

Op Schiphol Plaza is het vanaf vandaag mogelijk om soep te verkrijgen die gemaakt zijn van ‘verloren groenten’. Groenten die te klein, misvormd of te bont zijn.

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een concept vanuit een initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en de Verspillingsfabriek. Het is mogelijk om te kunnen proeven van diverse soepen als tomatensoep en erwtensoep. De producten van De Verspillingfabriek worden tevens gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het verspillen van talent is volgens het bedrijf zonde. Groente hoeft er niet altijd goed uit te zien, naast dat er op deze manier geen groente verspild wordt is het mogelijk om bezoekers een gezond en verantwoord assortiment van producten aan te bieden.

Er zijn niet alleen soepen te verkrijgen in Soup & Bakery, er kunnen ook worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies worden genuttigd uit de Zorgbakkerij van Hutten, hier staat duurzaamheid en ambacht centraal.

Soup & Bakery bevindt zich in aankomsthal 3 en is dagelijks geopend van 07:00 tot 21:00 uur.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies