De ribbelchips van Lay’s krijgt nieuwe naam: Superchips heet nu MAX

De ribbelchips van Lay’s krijgt nieuwe naam: Superchips heet nu MAX

Vorig artikel Volgend artikel

Chipsmerk Lay’s verandert na veertig jaar de naam van een de favoriete soorten chips, de ribbelchips. De Superchips heten vanaf april namelijk MAX. Met de rebranding wil het chipsmerk ervoor zorgen dat de chips een duidelijkere identiteit krijgt. Daarvoor werkt het met drie subcategorieën: MAX, MAX Strong en Max Double Crunch.

Ribbelchips blijkt een van de snelst groeiende subcategorieën te zijn binnen het assortiment van het chipsmerk. Geribbelde chips zorgt voor een andere smaakbeleving dan normale chips en daar speelt Lay’s nu verder op in. Daarbij komt ook dat het merk gaat experimenteren met wat nieuwe smaken, die ook de liefhebbers van spicy en extra crunchy kunnen waarderen.

Oude bekende

Naast de oude bekende waar al genoeg mensen fan van waren, komen er ook wat nieuwe smaken op de markt in de verschillende nieuwe categorieën. Zo is de MAX in smaken Original, Smoky Paprika, Patatje Joppie en Heinz Toamto Ketchup een klassieker. Daar komt nu een nieuwe smaak Cheddar & Onion bij.

Meer pit

De Max Strong gaat voor de liefhebbers van heet en pittig zijn. Die is nu in twee smaken op de markt: Chilli & Lime en Hot Chicken Wings. Daar komt een nieuwe variant bij die echt voor de liefhebbers is van pittig. Dat is namelijk een Flamin’ Hot en iedereen die wat van pit weet, weet dat dit de echte hete chips zijn.

Nieuwe smaken

Voor de MAX Double Crunch neemt het bedrijf een uitstapje qua smaken om zo een nieuwe categorie te creëren. Naar eigen zeggen moeten deze chips dubbel zo intens smaken. De eerste nieuwe smaken zijn: Spare Ribs en Red Sweet Chilli. Met twee keer zo diepe ribbels moeten ze de meest crunchy chips zijn uit het assortiment.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies