Chef Dennis Huwaë keert terug in Jordaan met restaurant Daalder Atelier

Chef Dennis Huwaë keert terug in Jordaan met restaurant Daalder Atelier

Vorig artikel Volgend artikel

Chef Dennis Huwaë verhuisde vorig jaar met restaurant Daalder* naar Amsterdam-West om daar in een nieuw onderkomen zijn creativiteit de vrije loop te geven. Inmiddels is het tijd om terug te keren naar de plek waar het allemaal begon met het nieuwe restaurant Daalder Atelier. Daar kunnen gasten in het hoofd van de chef duiken en zijn creatieve vondsten als eerste proeven.

Over zijn creatieve proces zegt hij het volgende: “Mijn hoofd stopt nooit, weet je. Ik proef het al als ik het bedenk. Nieuwe combinaties van smaken. Nieuwe gerechten. In het proces dat ‘t ene receptuur perfect moet maken, krijg ik vier nieuwe ideeën voor ‘t volgende gerecht. Als ik werk aan dat ene bord dan vind ik direct een manier om een ander gerecht nog beter te maken. Het is een oneindig proces. Het stopt nooit.”

Creatief proces

Om gasten mee te nemen in dit proces en als eerste zijn nieuwe vondsten te laten proeven keert hij terug naar de plek waar het allemaal begon. Huwaë sluit aan: “In Daalder Atelier heb ik een kans om al die inspiratie te volgen. Om mijn meest creatieve gerechten te serveren en direct de reactie daarop te zien. Om steeds door te gaan. Want het kan – en ik wil – altijd beter.’

Lindengracht 90

Het is de plek waar alles ooit begonnen is en letterlijk het atelier van de chef. Waar er vroeger plek was voor 64 gasten is dat nu teruggeschroefd naar 36. Dat komt mede omdat de bar omgebouwd is tot plek waar Huwaë zijn kunsten kan vertonen. Hij zegt daarover: “Dat was altijd mijn droom. Minder gasten, zodat je écht persoonlijk voor ze kan koken.”

Zonder beperkingen

De filosofie van chef Huwaë is altijd een van zonder beperkingen geweest, dat is wat hij bij Daalder Atelier voortzet. “We verhuisden Daalder* om te laten zien dat fine-dining op hoog niveau niet gaat over wit tafellinnen en stijve bediening.

Niet over ‘hoe het hoort. Fine-dining is kleurrijk en eigen. Dat zie je aan de Postjesweg. Daar zoeken we met het team de grenzen op van wat een fine-dining-restaurant kan zijn. In het Atelier willen we duwen tegen de grenzen van wat culinair mogelijk is.”

Daalder Atelier is op woensdag t/m zaterdag geopend voor diner (€185) en op vrijdag en zaterdag ook voor lunch (€99).

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies