Burger King heeft in Londen het eerste vleesloze restaurant geopend

Burger King heeft in Londen het eerste vleesloze restaurant geopend

Vorig artikel Volgend artikel

Dat steeds meer restaurants, supermarkten, producenten en zelfs fastfoodketens plantaardige producten omarmen is inmiddels wel evident. In Nederland is er al eens een plantaardige pop-up geweest van De Vegetarische Slager. Maar in Londen is nu voor een maandje, van 14 maart tot 10 april, een vleesloze Burger King geopend.

De locatie van het restaurant is middenin Londen en wel aan Leicester Square en het menu is volledig vleesloos en met verschillende ‘bekendere’ plantaardige menu-items, maar ook enkele nieuwe die nog nergens te koop zijn geweest. Gasten eten er de Plantaardige Whopper en Vegan Royale Burgers en dus ook vijftien nieuwe plantaardige gerechten.

Nieuwe producten

Op het plantaardige menu staan onder meer de Cheeze and Bakon, een plantaardige Bakon Double Cheeze XL, Vegan Cheeze and Bakon Royale, een Vegan Nugget Burger, een Double Cheezeburger, Cheeze and Bakon Whopper en ook nog Vegan Chilli Cheeze Bites. Daarnaast is de nieuwe plantaardige Katsu assortiment ook verkrijgbaar, dat wil zeggen de Katsu Chilli Whopper en de Katsu Vegan Royale.

Heropening

Katie Evans van Burger King UK laat in een verklaring weten: “Het tijdelijke menu is een direct resultaat van onze focus op plantaardige innovatie en gaat hand in hand met ons doel van een 50 procent vleesloos menu in 2030. We kunnen daarom geen passender manier bedenken om ons restaurant op A-locatie Leicester Square op deze manier te heropenen.”

Blijvertjes

De nieuwe menu-items die het beste lopen en waar de meest enthousiaste reacties op komen, komen naar verloop van tijd ook in andere restaurants op de kaart. De hoe en wanneer is alleen nog even afwachten tot het succes van de plantaardige Burger King duidelijk wordt.

Als speciale actie doneert Burger King voor iedere Plantaardige Whopper en Vegan Royale die landelijk worden verkocht tijdens deze periode 10 cent aan de stichting ‘Trees for Cities’.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies