
Burgemeester Apeldoorn presenteert eerste zoete bitterbal van Nederland
In Paleis Het Loo werd afgelopen maandag de week bijzonder smaakvol afgetrapt. Daar presenteerden de burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts, samen met toppatissier Bart de Gans en Tim Koldenhof van De Dessertclub de eerste zoete bitterbal van Nederland.
De bitterbal heeft een bijzondere positie in de Nederlandse eetcultuur waar al heel veel varianten van zijn gemaakt, maar nog nooit echt een zoete variant. De zoete bitterbal die maandag geïntroduceerd is, hoort bij het nieuwe menu van pop-uprestaurant De Dessertclub.
Zoete bitterbal
Burgemeester Heerts sprak mooie woorden bij de presentatie: “Om in Paleis Het Loo de eerste zoete bitterbal van Nederland te mogen onthullen, is in tijden van corona echt een feestje! Voor zover je nog geen fan bent van toetjes: dat word je zeker na een bezoek aan De Dessertclub. Het is echt fantastisch en ik kan het iedereen aanbevelen."
Dessertclub 2.0
Met de introductie van deze bitterbal wordt ook gelijk De Dessertclub 2.0 afgetrapt. Bij het restaurant serveren ze een meergangendiner dat uitsluitend bestaat uit desserts. De animo was voor de eerste editie van de zomer zó groot dat het binnen enkele uren volledig volgeboekt was.
De Dessertclub 2.0 gaat vanaf begin oktober van start en voor een zevengangendiner betaal je €69,50.
(Afbeeldingen bij dit artikel © De Dessertclub)
Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.