De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
In Paleis Het Loo werd afgelopen maandag de week bijzonder smaakvol afgetrapt. Daar presenteerden de burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts, samen met toppatissier Bart de Gans en Tim Koldenhof van De Dessertclub de eerste zoete bitterbal van Nederland.
De bitterbal heeft een bijzondere positie in de Nederlandse eetcultuur waar al heel veel varianten van zijn gemaakt, maar nog nooit echt een zoete variant. De zoete bitterbal die maandag geïntroduceerd is, hoort bij het nieuwe menu van pop-uprestaurant De Dessertclub.
Zoete bitterbal
Burgemeester Heerts sprak mooie woorden bij de presentatie: “Om in Paleis Het Loo de eerste zoete bitterbal van Nederland te mogen onthullen, is in tijden van corona echt een feestje! Voor zover je nog geen fan bent van toetjes: dat word je zeker na een bezoek aan De Dessertclub. Het is echt fantastisch en ik kan het iedereen aanbevelen.”
Dessertclub 2.0
Met de introductie van deze bitterbal wordt ook gelijk De Dessertclub 2.0 afgetrapt. Bij het restaurant serveren ze een meergangendiner dat uitsluitend bestaat uit desserts. De animo was voor de eerste editie van de zomer zó groot dat het binnen enkele uren volledig volgeboekt was.
De Dessertclub 2.0 gaat vanaf begin oktober van start en voor een zevengangendiner betaal je €69,50.
(Afbeeldingen bij dit artikel © De Dessertclub)
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023