Kookboeken
Ieder jaar worden er allerlei kookboeken uitgegeven met allerlei verschillende thema's. Op Eatly maken we een selectie van de tofste kookboeken op het gebied van onder meer: wereldse keukens, plantaardig, flexitariër, zero food waste en verder natuurlijk alle kookboeken waar we bijzonder vrolijk van worden.
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...
Lees
verder...
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...
Lees
verder...
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken. Meestal zi...
Lees
verder...
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...
Lees
verder...
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten
Al een paar jaar zamelt botanisch bierbrouwer Lowlander na kerst kerstbomen in om een bijzonder winterbier mee te brouwen. In navolging van Scandinavië, waar al decennialang met sparrennaalden wordt gekookt, omarmt het...
Lees
verder...
Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten
High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten
Een van de bekendste coffeeshopketens in Amsterdam, The Bulldog, heeft de krachten gebundeld met High Cuisine om het eerste cocktailboek gevuld met alcoholvrije psychoactieve recepten te maken: High Cocktails. Chefs Noah...
Lees
verder...
High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten
Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’
Het culinair platform Food and Friends organiseert dit jaar de onafhankelijke verkiezing voor het ‘Kookboek van het Jaar’ voor Nederland en België. Een vijfkoppige vakjury heeft uit 61 uitzendingen zes kookboeken ge...
Lees
verder...
Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’
Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat
Dieetboekenguru Sonja Bakker kwam in augustus in het nauw te zitten toen de eerste claims opdoken dat ze voor haar Instagram recepten plagieerde. Dat bleek na nader onderzoek door ‘haar team’ gedaan te zijn, maar Bak...
Lees
verder...
Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat
Foodbloggers beschuldigen dieetgoeroe Sonja Bakker van plagiaat
Een van de bekendste dieetboekenschrijfsters van ons land, Sonja Bakker, is onder vuur komen te liggen. Diverse oud-medewerkers beschuldigen haar namelijk van plagiaat. Dit komt nadat verschillende foodbloggers Bakker er...
Lees
verder...
Foodbloggers beschuldigen dieetgoeroe Sonja Bakker van plagiaat
Yotam Ottolenghi zijn hartige kruidentaart met snijbiet en kaas
Op kookzender njam! wordt vanaf 18 juli iedere zondag het kook- en reisprogramma Ottolenghi’s Mediterranean Feast van chef Yotam Ottolenghi uitgezonden. De bestseller auteur en chef neemt in deze serie de kijker mee na...
Lees
verder...
Yotam Ottolenghi zijn hartige kruidentaart met snijbiet en kaas
Yotam Ottolenghi met exclusieve serie voor het eerst te zien op Nederlandse tv bij njam!
Het moment is eindelijk daar: een tv-serie van chef Yotam Ottolenghi is vanaf 18 juli op de Nederlandse televisie te zien. De serie Ottolenghi’s Mediterranean Feast wordt iedere zondag uitgezonden op kookzender njam! (...
Lees
verder...
Yotam Ottolenghi met exclusieve serie voor het eerst te zien op Nederlandse tv bij njam!
vanaf zondag 18 juli bij njam!
Skirt steak (bavette) met rode chimichurrie van de barbecue a la Jord Althuizen
Als voorproefje op het nieuwe njam! tv-programma De Zomerkeuken mocht ik twee weken geleden meedoen aan een cookalong van barbecueguru Jord Althuizen. Hij is in een van de afleveringen te zien en daarin maakt hij op de b...
Lees
verder...
Skirt steak (bavette) met rode chimichurrie van de barbecue a la Jord Althuizen
Koolvis met kikkererwten en harissa uit het Kikkererwtenkookboek
Het Kikkererwtenkookboek kwam begin mei uit. In dit kookboek laten Lucrees van Groningen en haar dochter Marietje Bosma zien hoe veelzijdig de kikkererwt is. Gevuld met 80 recepten toont dit kookboek aan hoe je met versc...
Lees
verder...
Koolvis met kikkererwten en harissa uit het Kikkererwtenkookboek
Groene shakshuka met Turkse worst uit Snel Arabisch van chef Mounir Toub
Dankzij chefs als Yotam Ottolenghi wordt de kennis van de Midden-Oosterse keuken steeds groter. Daarom is het goed om te zien dat in supermarkten specerijen als ras el hanout, za’atar en harissa overal beschikbaar zijn...
Lees
verder...
Groene shakshuka met Turkse worst uit Snel Arabisch van chef Mounir Toub
Torta de Suadero: Mexicaans broodje met runderstoofvlees
Dat ik een groot fan ben van de Mexicaanse keuken zal niemand verrassen die Eatly ook op Instagram volgt. Vandaar dat ik enorm enthousiast werd toen het nieuwe kookboek Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos op de mat ploft...
Lees
verder...
Torta de Suadero: Mexicaans broodje met runderstoofvlees
Salade van dungeschaafde asperges met venkel en geraspte ei uit Salad Days
Het kookboek Salad Days van schrijfster Ajda Mehmet viel vorige week in de prijzen. De lezers van delicious. magazine riepen het boek uit tot Kookboek van het Jaar 2021. Een mooie bekroning voor een super interessant koo...
Lees
verder...
Salade van dungeschaafde asperges met venkel en geraspte ei uit Salad Days
Kookboek Salad Days van Ajda Mehmet wint de delicious. publieksprijs 2021
Een kleine maand geleden werden de zes kookboeken bekendgemaakt die in de race waren om dit jaar met de publieksprijs Kookboek van het Jaar 2021 van kookmagazine delicious. ervandoor te gaan. Het publiek heeft de afgelop...
Lees
verder...
Kookboek Salad Days van Ajda Mehmet wint de delicious. publieksprijs 2021
Zes boeken in de running voor publieksprijs Kookboek van het Jaar
Aan het aantal kookboeken waarover op Eatly wordt geschreven, kun je afleiden dat er jaarlijks aardig wat boeken worden uitgebracht. Foodmagazine delicious. roept ieder jaar het beste kookboek van afgelopen jaar uit. Dit...
Lees
verder...
Zes boeken in de running voor publieksprijs Kookboek van het Jaar
Laatste boek Anthony Bourdain ligt dit voorjaar eindelijk in de winkels
Eigenlijk zou het postume boek World Travel: An irreverent guide van Anthony Bourdain in oktober 2020 verschijnen, maar door The Rona en andere onvoorziene omstandigheden schoof dit maanden op. Inmiddels is het boek klaa...
Lees
verder...
Laatste boek Anthony Bourdain ligt dit voorjaar eindelijk in de winkels
Een winterse pompoensoep uit De nieuwe winterkeuken
Aan het begin van de week schreven we al over het nieuwe kookboek van Colette Dike De nieuwe winterkeuken. Het boek staat vol met heerlijke nieuwe winterse recepten en aangezien het nog altijd goed koud buiten is, delen...
Lees
verder...
Een winterse pompoensoep uit De nieuwe winterkeuken
De nieuwe winterkeuken staat vol met nieuwe en lekkere wintergerechten
Mocht je geen zin hebben om de komende weken met het alfabet mee te koken of een grote pan snert te maken, dan is er een oplossing. Aan het begin van de winter kwam het nieuwe kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette...
Lees
verder...
De nieuwe winterkeuken staat vol met nieuwe en lekkere wintergerechten
Lockdown uitdaging: met het alfabet mee koken
Zo’n langdurige lockdown met daarbovenop een avondklok, die waarschijnlijk ook weer verlengd wordt, zorgen voor wat minder creativiteit in de keuken. Een artikel dat gisteren bij de NOS verscheen, had iemand het over ?...
Lees
verder...
Lockdown uitdaging: met het alfabet mee koken
Kookzender njam! viert 10-jarig jubileum met nieuw kookboek
Kookzender njam! bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met het uitbrengen van een nieuw kookboek vol kookinspiratie voor feestelijke gelegenheden. Het boek Zoveel om te Vieren staat vol feestelijke recepten die je het hel...
Lees
verder...
Kookzender njam! viert 10-jarig jubileum met nieuw kookboek
De tofste boeken over eten en drinken van 2020
Het afgelopen jaar zijn op onze redactie allerlei kookboeken en boeken over (sterke) drank op de deurmat gevallen. De boeken waar we vrolijk van werden, hebben we sowieso al over geschreven. Met de feestdagen in aantocht...
Lees
verder...
De tofste boeken over eten en drinken van 2020