De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Aan het begin van de week schreven we al over het nieuwe kookboek van Colette Dike De nieuwe winterkeuken. Het boek staat vol met heerlijke nieuwe winterse recepten en aangezien het nog altijd goed koud buiten is, delen we een van de gerechten: een heerlijke verse pompoensoep.
Er zijn mensen die alleen tijdens bepaalde seizoenen soep maken en eten, maar voor mij is soep altijd een goed idee. Sowieso is het een handige manier om op het eind van de week je groentekliekjes op te maken: van iedere groente is namelijk soep te maken. Dus mocht je deze week geen zin hebben in snert, dan is deze pompoensoep een heel goed idee.
Pompoensoep
(Voor 4 personen)
Nodig:
- 3el olijfolie
- 2 uien (in ringen)
- 2 tenen knoflook (geraspt)
- 1el verse gemberwortel (fijngehakt)
- 1el garam masala
- 1 tl kurkuma1 flespompoen (ca. 1 kg, in blokjes gesneden)
- 1 bos (ca. 500 g) wortels (geschild, in grove stukken)
- 500 ml kokosmelk
- 500 ml water
- sap van 1 grote sinaasappel
- peper en zout
- toppings (optioneel): (kokos)room, verse kruiden, chilivlokken en pompoenpitten
Maken:
- Zet je grootste braadpan op het vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Doe de uienringen in de pan en bak ze glazig. Voeg na 5 minuten de knoflook, gember, garam masala en kurkuma toe en bak 2 minuten mee.
- Doe de pompoen en wortel erbij. Roer even goed door, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de kokosmelk samen met het water en sinaasappelsap toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 minuten pruttelen of tot alle groenten helemaal zacht zijn.
- Pureer met behulp van een staafmixer of blender de soep helemaal glad, proef en breng de pompoensoep op smaak.
Verder lezen over Koken
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Food07.05.2023
Dit zijn de beste foodhacks die online te vinden zijn
Verder lezen over Kookboeken
Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Nieuws14.10.2022
Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten
Drinks29.11.2021
High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten
Nieuws28.10.2021
Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’
Nieuws21.09.2021