Neerlands beste bartenders openen nieuwe cocktailbar op de Amsterdamse Zeedijk

Neerlands beste bartenders openen nieuwe cocktailbar op de Amsterdamse Zeedijk

Vorig artikel Volgend artikel

Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse openen komende april op de Amsterdamse Zeedijk cocktailbar Dutch Courage. In hun eerste bar Flying Dutchmen Cocktails ligt de focus op internationale, klassieke cocktails, bij Dutch Courage komt de nadruk te liggen op jenever en oud-Hollandse likeuren.

Als bakermat van de gin en jenever speelt Nederland al honderden jaren een grote rol op het wereldtoneel. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog vochten Nederlandse en Engelse soldaten schouder aan schouder. Om zichzelf wat moed in te drinken tijdens de gevechten dronken de Engelsen regelmatig Dutch Courage; ofwel een flinke slok jenever die de Nederlanders mee hadden.

Het jaar van jenever

Op Eatly propageren we al een tijdje dat 2020 het jaar gaat worden van de revival van jenever. Dat Janse en Posthumus in hun nieuwe zaak ook de focus leggen op jenever kan daarom geen toeval zijn. Tess Posthumus hierover: “Onze traditionele jenever werd breed verhandeld en over de hele wereld gedronken. En tijdens de Amerikaanse ‘gouden eeuw van de cocktail’ (1850-1920) was jenever naast brandy, whiskey en rum, één van de vier dranken die als basis in de klassieke cocktails werd gebruikt. Bij Dutch Courage laten we onze gasten opnieuw verliefd worden op jenever en andere mooie distillaten, zoals Nederlandse gin, rum en brandewijn. De Zeedijk, van oudsher een buurt waar de kruiden en specerijen het land binnenkwamen, is daarmee vanzelfsprekend de ideale locatie.”

Cocktailkaart

Op de cocktailkaart bij Dutch Courage vind je overwegend jenever en oud-Hollandse likeuren met daaraan toegevoegd buitenlands gedistilleerd, met verhalen die terugleiden naar ons land. Timo Janse over de kaart en vibe: “We doen niet aan reserveringen en willen een goede balans bieden tussen enerzijds een cocktailbar van hoog niveau en anderzijds de gezellige laagdrempelige sfeer van de bruine kroeg. Naast een cocktail op basis van de Nederlandse geschiedenis, kan je hier ook terecht voor een kwalitatief kopstootje met lokale bieren of een jenever tasting flight.”

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies