Nieuws31.12.2019

Eatly voorspelt: de food- & drinktrends van 2020


Wat gaan in 2020 de trends worden op het gebied van eten en drinken? Wat zien we niet meer terug? We hebben eerder dit jaar al gekeken naar hoe ons eten er in 2030 uitziet, dus laten we nu maar eens aan het voorspellen gaan. Dan kijken we op 31 december 2020 wat er allemaal wel of niet klopte.

Eatly voorspelt de food- en drinktrends van 2020

– Plantaardige revolutie zet door

Dit mag misschien een van de intikkertjes zijn in deze lijst, maar de plantaardige revolutie zet door. Misschien niet op het gebied van veel mensen die veganist worden, maar er komen in 2020 flink wat flexitariërs bij. Daarbij staat er voor het eind van 2020 op zo goed als iedere menukaart een plantaardige burger. Oh, en de ultieme dark horse: vegan spareribs gaan een hype worden.

– Alcoholloze dranken worden een écht alternatief

Het jaar 2018 liet zich kenmerken door dranken met minder alcohol die overal opdoken. In 2019 zijn er heel veel alcoholloze varianten van bestaande dranken op de markt gekomen. 2020 gaat het jaar zijn dat er doelbewust nieuwe alcoholloze dranken worden gebrouwen of gedistilleerd die een eigen categorie op de menukaart gaan worden. Denk daarbij aan hopthee: thee die met hop als een bier wordt gebrouwen, maar wel alcoholloos is.

– Gepofte alles

Eigenlijk was de verwachting dat we in 2019 al veel snacks gingen poffen, maar dat bleef toch wat achterwegen. Neemt niet weg dat iedereen die bewust bezig is met voeding, gepofte snacks een gezonder alternatief zijn.

– Meer transparantie qua ingrediënten

Mensen zijn jaar op jaar bewuster bezig met hun voeding. Die trend zet door en het wordt voor veel plekken waar voedsel wordt verkocht in 2020 nóg belangrijker om hun gasten te laten zien waar hun producten vandaan komen. Met het oog op duurzaamheid, maar ook om beter te weten wát men eet. Op dat gebied ligt er nog een flinke clash op de loer voor producenten van plantaardige producten.

– Alternatieven voor meel

We hebben dit jaar de doorbraak gezien van de bloemkoolpizza. Daarmee houdt het niet op, want dit heeft veel meer producenten aan het denken gezet. Meel van hazelnoot, amandel of kokos kennen we inmiddels. Maar sta niet gek te kijken als je komend jaar staat te bakken met meel van: papaver, zonnebloem, vlas of hennep.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.