Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren

Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren

Vorig artikel Volgend artikel

Zoek je heel dichtbij Amsterdam Centraal een goed restaurant, dan is de kans groot dat je in een tourist trap terechtkomt. Niet meer doen, want er zijn genoeg parels in die regio te vinden. Restaurant Celia bijvoorbeeld, dat met zijn Taco Tuesday veel verschillende typen eters bedient. En goed bediend ook.

Celia amsterdam logo
Celia Menu

Taco Tuesday bij restaurant Celia

Het door de Californische keuken geïnspireerde restaurant Celia is te vinden op de Nieuwendijk en elke dinsdag schuift het restaurant de locatiepunt van Google Maps nog een tikkeltje meer zuidelijk, namelijk naar Mexico. Het is het land van de taco en op Taco Tuesday eten we dan ook heerlijk zachte taco’s met allerlei smaakvolle vullingen. Daar hoort natuurlijk ook een goede cocktail bij, zoals de Toreador met tequila.

Er zijn allerlei taco’s om uit te kiezen, zoals taco’s met picco de gallo, gerookte paddenstoel of bavette. Heb je zin in iets anders, dan kun je er ook voor kiezen om voor een Mexicaanse Elote te gaan, een heerlijke gegrilde mais met kimchi en kaas, of een tonijntostada met avocado. Je smaakpapillen worden al meteen uitgedaagd als je gaat zitten: de nachos met bonensalsa die vooraf worden geserveerd, gaan gepaard met drie hete sausjes om alvast in die pittige Mexicaanse stemming te komen. Vind je dat maar gevaarlijk, dan kun je ook kiezen om alleen de bonensalsa te eten. Er komt namelijk nog genoeg smaak je kant op.

Celia restaurant
Mais Celia
Celia Sauzen
Celia Taco

Pair it up

Hoewel je als vegetariër op taco-gebied niet heel veel keuze hebt bij Celia, is de ene keuze die er wel is, raak. De gerookte paddenstoelen zijn fantastisch, omdat ze goed gerookt zijn. Als vegetariër is dat een smaak die je niet vaak ervaart en dat hebben ze bij dit restaurant heel goed in de smiezen: het is erg.. verfrissend. Sowieso zit elke hap boordevol smaak, waarbij je niet het gevoel hebt dat je elke hap hetzelfde eet, omdat er steeds weer andere smaken naar voren komen. Hetzelfde geldt voor de taco’s ‘Carne Asada’, die ook een van de opties zijn in het speciale Pair it up-menu, dat door het personeel wordt aangeraden.

Dat menu is wat ons betreft ideaal voor mensen die niet per se tijd hebben om uren te tafelen, maar wel goed willen eten voordat ze bijvoorbeeld naar een toneelvoorstelling of de bioscoop gaan: je krijgt hiermee twee taco’s en een cocktail voor 22 euro en dat is een prima prijs voor de zeer goede kwaliteit van het eten en drinken. De cocktails komen wat ons betreft wel met een kleine waarschuwing: ze zijn wat klein, lekker sterk en zonder veel poespas. Wij kunnen dat waarderen, maar verwacht je bij een Taco Tuesday een wat meer Amerikaanse soort pitcher aan alcohol, dan ben je aan het verkeerde adres. We denken dat Celia zoiets ook niet moet willen: het laat de smaken voor zich spreken, en die zijn zeer uitgesproken op een positieve manier.

Taco Tuesday
Celia cocktail
Celia bar front

Pareltje nabij Amsterdam CS

Het is een perfecte plek om even een uurtje met elkaar bij te kletsen voordat je naar een voorstelling gaat, maar het is ook ene leuke plek om wat langer te blijven hangen en meer gerechten uit te proberen. We zijn bijvoorbeeld zeer te spreken over de Elote: mais zoals je het waarschijnlijk nog niet vaak hebt gegeten: heel basic, maar met precies de juiste kruiden en saus.

Celia is verder een prachtig restaurant om te zien met een eenvoudige, maar mooie aankleding. Het maakt deel uit van hotel Kimpton De Witt en opende in oktober 2021. Wat vooral opvalt is de mooie bar, de ‘draaideur-zonder-draaideur’ entree die daardoor veel grandeur heeft en het vriendelijke personeel dat gewoon bij je aanschuift om te vertellen wat Celia te bieden heeft en je eventueel het een en ander aan te raden als je daarvoor open staat. En vooruit, het is ook heel erg leuk om lekker naar buiten te kijken, naar al wat voorbij loopt in de drukke stad, terwijl je heerlijk ontspannen in dit relaxte restaurant zit te genieten.

Taco Tuesday is elke dinsdag vanaf 17:00 uur in restaurant Celia op Nieuwendijk 60 in Amsterdam.

Celia entree
Celia gerookte paddenstoelen
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...