Restaurant Nela opent komende zomer haar deuren in Valley Amsterdam

Restaurant Nela opent komende zomer haar deuren in Valley Amsterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Dit is zo’n vooraankondiging waar je culinair hart van opengaat. Aankomende zomer openen chefs Hari Shetty en Ori Geller (niet van de lepels) restaurant Nela op de Amsterdamse Zuidas in Valley. De naam betekent puur en dat is wat de chefs voor ogen hebben met het restaurant: koken op open vuur met de meest kwalitatieve en pure ingrediënten.

Ze staan dus voor pure gastronomie, maar in het restaurant wordt ‘nela’ doorgevoerd in het design, dat vervaardigd is van natuurlijke en onbewerkte materialen in de meest pure vorm. Om zo gasten, culturen en tradities te mogen verbinden onder een dak.

Live fire cooking

De menukaart staat vol eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die op het open vuur en met moderne kooktechnieken. Shetty en Geller over hun visie: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten niet verloren gaat.”

Hoog vuur

Iedereen die ooit op open vuur heeft gekookt weet dat de hoge temperaturen ervoor zorgen dat ingrediënten snel dichtschroeien waardoor er weinig vocht verloren gaat. Het resultaat is dan ook niet mals: integriteit in structuur, smaak en presentatie. Zo krijg je pure gerechten die dankzij de jarenlange ervaring van de chefs ook nog eens modern en verrassend zijn.

Shared dining

Met het shared-dining principe is het streven dat iedereen zich welkom voelt bij Nela. De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils. Zo ook enkele à la carte opties voor bijvoorbeeld een zakelijke lunch. Nela is tevens voorzien van een high end cocktailbar waar de avond kan worden voortgezet met klassieke en eigen verrassende cocktailcreaties.

Partners van Nela

Hari en Ori hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants als Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). In partnership met innovatief internationaal entrepreneur Gilad Hayeem (The Waverly Group) zijn kennis en kunde gebundeld in restaurant Nela.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies