Nieuw restaurant Grace opent deuren aan de Coolsingel in Rotterdam

Nieuw restaurant Grace opent deuren aan de Coolsingel in Rotterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Horecaondernemer Herman Hell heeft een groot hoekpand op de Coolsingel, tegenover het stadhuis, omgetoverd tot restaurant Grace. Zelf noemt hij het een ‘festive’ restaurant dat geïnspireerd is op de bekende restaurants in wereldsteden. Hij wil met Grace iets neerzetten wat nog niet in Rotterdam te vinden is. Om dit te creëren heeft hij sterrenchef Marco Prins naar Rotterdam gehaald.

Hell over zijn nieuwe restaurant: “Met Grace willen we Rotterdam iets moois geven. Een plek waar jezelf zijn wordt toegejuicht en waar we met elkaar het leven vieren.” Vertelt Hell over de nieuwe aanwinst. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, een relaxte lunch, Arabic tea of een uitgebreid diner met champagne, cocktails en dansen tot we niet meer kunnen. Alles gebeurt bij Grace met stijl. Of zoals we zelf zeggen: It’s about how.”

Sterrenchef

Chef de cuisine bij Grace is sterrenchef Marco Prins, die zijn sporen onder andere heeft verdiend bij restaurants Parkheuvel en Oud Sluis. In New York wist hij een ster te bemachtigen in restaurant Ukiyo, waar Japans-Koreaanse gerechten op de menukaart prijken. Met al deze ervaring en inspiratie heeft hij de menukaart bij Grace samengesteld.

Toch gaat hij het iets anders doen dan men misschien verwacht. Prins over zijn visie: “Bij Grace serveren we kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. En alhoewel de gerechten verfijnd en uitermate doordacht zijn, vinden we het belangrijk om er te zijn voor iedereen. Onze kaart is daar dan ook op ingericht. Niet alleen een diner met veel gangen is mogelijk, ook voor een klein feestelijk moment ben je bij Grace aan het juiste adres.”

Wereldse smaken

Als je naar de kaart kijkt, valt dit al gelijk. Het menu is gevuld met gerechten uit allen windstreken: Colombiaanse empanada’s met een aji dip, Peruaanse ceviche van yellowtail of de klassieke caesarsalade met een verrassende Japanse twist. Een Italiaanse versie van kreeft met salie, groene asperges en Parmezaanse kaas. Daarbij kun je er ook gewoon terecht voor een goede cocktail of een klein hapje.

Grace is iedere dag geopend tot 0:00u en op vrijdag en zaterdag tot 3:00u.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies