Karma Kebab opent eerste vaste horecalocatie in Utrecht

Karma Kebab opent eerste vaste horecalocatie in Utrecht

Vorig artikel Volgend artikel

De eerste ervaring met Karma Kebab (Shoarma) was op Lowlands ’18 en niet veel later tijdens de CuliPersLunch. Beide keren was ik bijzonder te spreken over de plantaardige kebab gemaakt met graan en knolselderij. Na een zegetocht langs alle festivals in Nederland was het tijd voor een eigen vaste locatie. De eerste is gisteren geopend in Utrecht.

Initiatiefnemers Pascal Labrie, Marcel van der Heijden, Hidde Stolwijk en Ivo van der Pauw zijn daarvoor neergestreken in het oude fietsdepot aan de Kanaalweg in de stad. De hele zaak heeft een festivalvibe met naast het restaurant, een toegankelijke bar en ruimte voor: evenementen, voorstellingen en optredens.

Heerlijke avonden

Hidde Stolwijk over de visie achter de zaak: “Of je nu komt om weer echt even tijd voor elkaar te maken, ouderwets met elkaar te spelen of gewoon een avond flink doorzakken: kebab komt altijd aan het begin of einde van een legendarische avond. En die avond willen wij voor je faciliteren.”

Hele grote ruimte

De locatie biedt heel veel mogelijkheden met een oppervlakte van 400m2 restaurant en bar, 1150m2 terras en 2000m2 aan eventspace. Stolwijk vervolgt zijn verhaal: “Om meer impact te maken, wilden we dus een plek waar we het hele jaar terechtkunnen. Precies zoals we kebab opnieuw wilden uitvinden, vonden we het nu tijd voor de nieuwe generatie kebabzaak, waar we mensen niet alleen kebab serveren, maar ook met een grijns de deur uit laten gaan.”

Kebab aan de bar

Het restaurant heeft een uitgebreide, laagdrempelige kaart met de plant-based Karma Kebab als basis. Het restaurant is ingericht met lange, houten tafels, zithoeken en heeft tegelijk ook een lichtplan zoals je gewend bent van festivals. Dankzij de ruime, open keuken kunnen gasten zien hoe de gerechten worden bereid.

De vestiging in Utrecht is de eerste van de 10 vestigingen die het bedrijf de komende 2 jaar wil gaan openen.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies