De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het Smakenrad draait deze zomer op volle toeren in verschillende steden. Tot en met 18 juli draait het culinaire reuzenrad in Breda en vanaf 8 juli (morgen) tot en met begin september draait het rad ook in Den Bosch. De plek waar vorig jaar voor het eerst op grootte hoogte gedineerd werd.
Om op meerdere plekken in het land te kunnen staan zijn er twee reuzenraden: in Breda staat SkyVision met 36 gesloten gondels en in Den Bosch herrijst het originele Smakenrad met 27 gondels. In de gondels is plek voor twee tot vijf personen en ze zijn ingericht als een sfeervol privé-restaurant waar genoten kan worden van een hapje een een drankje.
Unieke beleving
Initiatiefnemer Bram Verleg ging tijdens de eerste coronagolf opzoek naar een creatieve en unieke manier om ondanks de coronamaatregelen toch te kunnen genieten van een culinaire ervaring. Hij licht zijn idee toe: “Niet de breedte maar de hoogte in, was het idee en zo is het Smakenrad ontstaan. Daarbij biedt het tegelijkertijd de lokale horeca een platform om zichzelf te presenteren en extra omzet te genereren door ze de mogelijkheid te bieden om hun gerechten in het rad te serveren.”
Meerdere locaties
Naar het rad was gelijk veel vraag en zodoende is het van stad naar stad gereisd en heeft het in verschillende steden van Groningen tot Amsterdam gestaan. Deze zomer wordt dus teruggegaan naar de plek waar het allemaal begon. Verleg is verheugd: “In het grootste transportabele reuzenrad van Nederland, kun je genieten in de weekenden genieten van zoetigheid in de morgen en doordeweeks van uitgebreide lunches, high tea, borrels en heerlijke diners in de avond. Op zaterdag en zondag wordt het menu uitgebreid met een ontbijt.”
Op de locaties kun je dagelijks reserveren en via de socials kun je zien wanneer er themavonden zijn, zo is in Den Bosch iedere donderdag sushi avond.
(Afbeeldingen bij dit artikel © Martijn Bloemhard)
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots22.06.2024
Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat
Food09.06.2024
Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Food03.05.2024
Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Nieuws19.04.2024