De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het Smakenrad draait deze zomer op volle toeren in verschillende steden. Tot en met 18 juli draait het culinaire reuzenrad in Breda en vanaf 8 juli (morgen) tot en met begin september draait het rad ook in Den Bosch. De plek waar vorig jaar voor het eerst op grootte hoogte gedineerd werd.
Om op meerdere plekken in het land te kunnen staan zijn er twee reuzenraden: in Breda staat SkyVision met 36 gesloten gondels en in Den Bosch herrijst het originele Smakenrad met 27 gondels. In de gondels is plek voor twee tot vijf personen en ze zijn ingericht als een sfeervol privé-restaurant waar genoten kan worden van een hapje een een drankje.
Unieke beleving
Initiatiefnemer Bram Verleg ging tijdens de eerste coronagolf opzoek naar een creatieve en unieke manier om ondanks de coronamaatregelen toch te kunnen genieten van een culinaire ervaring. Hij licht zijn idee toe: “Niet de breedte maar de hoogte in, was het idee en zo is het Smakenrad ontstaan. Daarbij biedt het tegelijkertijd de lokale horeca een platform om zichzelf te presenteren en extra omzet te genereren door ze de mogelijkheid te bieden om hun gerechten in het rad te serveren.”
Meerdere locaties
Naar het rad was gelijk veel vraag en zodoende is het van stad naar stad gereisd en heeft het in verschillende steden van Groningen tot Amsterdam gestaan. Deze zomer wordt dus teruggegaan naar de plek waar het allemaal begon. Verleg is verheugd: “In het grootste transportabele reuzenrad van Nederland, kun je genieten in de weekenden genieten van zoetigheid in de morgen en doordeweeks van uitgebreide lunches, high tea, borrels en heerlijke diners in de avond. Op zaterdag en zondag wordt het menu uitgebreid met een ontbijt.”
Op de locaties kun je dagelijks reserveren en via de socials kun je zien wanneer er themavonden zijn, zo is in Den Bosch iedere donderdag sushi avond.
(Afbeeldingen bij dit artikel © Martijn Bloemhard)
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024