Je kan deze zomer weer dineren op grote hoogte in het Smakenrad

Je kan deze zomer weer dineren op grote hoogte in het Smakenrad

Vorig artikel Volgend artikel

Het Smakenrad draait deze zomer op volle toeren in verschillende steden. Tot en met 18 juli draait het culinaire reuzenrad in Breda en vanaf 8 juli (morgen) tot en met begin september draait het rad ook in Den Bosch. De plek waar vorig jaar voor het eerst op grootte hoogte gedineerd werd.

Om op meerdere plekken in het land te kunnen staan zijn er twee reuzenraden: in Breda staat SkyVision met 36 gesloten gondels en in Den Bosch herrijst het originele Smakenrad met 27 gondels. In de gondels is plek voor twee tot vijf personen en ze zijn ingericht als een sfeervol privé-restaurant waar genoten kan worden van een hapje een een drankje.

Unieke beleving

Initiatiefnemer Bram Verleg ging tijdens de eerste coronagolf opzoek naar een creatieve en unieke manier om ondanks de coronamaatregelen toch te kunnen genieten van een culinaire ervaring. Hij licht zijn idee toe: “Niet de breedte maar de hoogte in, was het idee en zo is het Smakenrad ontstaan. Daarbij biedt het tegelijkertijd de lokale horeca een platform om zichzelf te presenteren en extra omzet te genereren door ze de mogelijkheid te bieden om hun gerechten in het rad te serveren.”

Meerdere locaties

Naar het rad was gelijk veel vraag en zodoende is het van stad naar stad gereisd en heeft het in verschillende steden van Groningen tot Amsterdam gestaan. Deze zomer wordt dus teruggegaan naar de plek waar het allemaal begon. Verleg is verheugd: “In het grootste transportabele reuzenrad van Nederland, kun je genieten in de weekenden genieten van zoetigheid in de morgen en doordeweeks van uitgebreide lunches, high tea, borrels en heerlijke diners in de avond. Op zaterdag en zondag wordt het menu uitgebreid met een ontbijt.”

Op de locaties kun je dagelijks reserveren en via de socials kun je zien wanneer er themavonden zijn, zo is in Den Bosch iedere donderdag sushi avond.

(Afbeeldingen bij dit artikel © Martijn Bloemhard)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies