International Oyster Day: Deze 10 restaurants zijn een bezoek waard

International Oyster Day: Deze 10 restaurants zijn een bezoek waard

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vandaag International Oyster Day (5 augustus). Overal te wereld viert men vandaag het bestaan van deze zeevrucht, dus Eatly kan niet achterblijven. In samen werking met TheFork hebben we een lijst samengesteld van de beste restaurants in Nederland waar oesters (en ander voedsel uit de zee) een prominente rol spelen op de menukaart.

Catch by Simonis (Den Haag)

We beginnen de lijst met een toprestaurant in Den Haag. Alleen al voor het uitzicht op de jachthaven van Scheveningen is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan Catch by Simonis. Daar wordt dagverse vis geserveerd dus altijd keuze genoeg.

JP Oyster Bar (Amsterdam)

Een oesterbar in hartje Amsterdam, die moet natuurlijk op deze lijst staan. Als het lekker weer is zit je bij JP Oyster Bar perfect met een glas bubbels op het terras te genieten van de parels van de zee.

De Kust (Utrecht)

Nee, we beginnen hier niet aan een ode voor het oeuvre van Bløf. Maar wijzen je graag op een toprestaurant in Utrecht. Het menu van De Kust is in zijn geheel geïnspireerd door de mediterraanse keuken. Een stukje vakantiegevoel in Utrecht.

Fishbar Monk (Haarlem)

Om gelijk goed te beginnen: bij Fishbar Monk hebben ze een oesterbar. Het restaurant staat in Haarlem en omstreken bekend als dé plek als je van vis en schaal- of schelpdieren houdt. Op het menu staan verse vis en dagelijks wisselende gerechten. Mocht je er met een groter gezelschap gaan eten, vanaf acht personen is de chef’s table te reserveren.

Visbar BEET (Amsterdam)

Als fan van shared dining ben je bij Visbar BEET aan het juiste adres. Het menu is opgebouwd uit allerlei kleine gerechten om uit te proberen en te delen. Ideaal dus om gezellig te tafelen en van alles uit te proberen.

Zeezout (Rotterdam)

In de keuken van restaurant Zeezout in Rotterdam staat chef Patrick ’t Hart al twintig jaar aan het roer. Met zijn passie voor koken en alle ingrediënten uit de zee, tovert hij de lekkerste gerechten aan tafel. Je kan hier kiezen uit een à la carte menu of je laten verrassen door chef ’t Hart.

Fishbar Monk
Interieur Fishbar Monk

John Dory (Amsterdam)

Naar John Dory in Amsterdam ga je om een avond te genieten ‘fishtronomy’. Gesitueerd in een prachtig Amsterdams pakhuis eet je hier van een constant wisselend menu. Je hebt de keuze uit 4, 6, 8 of 10 gangen naargelang je voorkeur ligt.

Restaurant Vis & Meer (Utrecht)

Gelegen aan de Drieharingenstraat (ja echt!) in Utrecht kun je bij Vis & Meer terecht voor heerlijke gerechten met vis, schaal- of schelpdieren in de hoofdrol. Vanuit een industriële setting loer je zo in de pannen van de chef aangezien het restaurant een open keuken heeft.

Bridges (Amsterdam)

Dineren in restaurant Bridges is culinaire verwennerij. Dit is de plek als je een fine dining ervaring wil hebben. Je kan kiezen van een à la carte menu of het chef’s menu. In beide gevallen staat je een avond vol culinaire verrassingen te wachten. Wil je het helemaal next level maken? Boek dan de chef’s table in het hart van de keuken.

De Dagvisser (Den Haag)

Bij De Dagvisser in Den Haag proef en voel je de liefde voor de zee die generaties overgegeven is van vader op zoon. Middenin de haven van Scheveningen eet je hier het beste wat de Noordzee te bieden heeft. Al vis wordt iedere ochtend vers binnengehaald op de visafslag.

Wes van Geneijgen

Is editor-in-chief a.i. van Eatly.nl. Werkt als freelance journalist en copywriter. Wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies