Hotspots05.08.2019

International Oyster Day: Deze 10 restaurants zijn een bezoek waard


Het is vandaag International Oyster Day (5 augustus). Overal te wereld viert men vandaag het bestaan van deze zeevrucht, dus Eatly kan niet achterblijven. In samen werking met TheFork hebben we een lijst samengesteld van de beste restaurants in Nederland waar oesters (en ander voedsel uit de zee) een prominente rol spelen op de menukaart.

Catch by Simonis (Den Haag)

We beginnen de lijst met een toprestaurant in Den Haag. Alleen al voor het uitzicht op de jachthaven van Scheveningen is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan Catch by Simonis. Daar wordt dagverse vis geserveerd dus altijd keuze genoeg.

JP Oyster Bar (Amsterdam)

Een oesterbar in hartje Amsterdam, die moet natuurlijk op deze lijst staan. Als het lekker weer is zit je bij JP Oyster Bar perfect met een glas bubbels op het terras te genieten van de parels van de zee.

De Kust (Utrecht)

Nee, we beginnen hier niet aan een ode voor het oeuvre van Bløf. Maar wijzen je graag op een toprestaurant in Utrecht. Het menu van De Kust is in zijn geheel geïnspireerd door de mediterraanse keuken. Een stukje vakantiegevoel in Utrecht.

Fishbar Monk (Haarlem)

Om gelijk goed te beginnen: bij Fishbar Monk hebben ze een oesterbar. Het restaurant staat in Haarlem en omstreken bekend als dé plek als je van vis en schaal- of schelpdieren houdt. Op het menu staan verse vis en dagelijks wisselende gerechten. Mocht je er met een groter gezelschap gaan eten, vanaf acht personen is de chef’s table te reserveren.

Visbar BEET (Amsterdam)

Als fan van shared dining ben je bij Visbar BEET aan het juiste adres. Het menu is opgebouwd uit allerlei kleine gerechten om uit te proberen en te delen. Ideaal dus om gezellig te tafelen en van alles uit te proberen.

Zeezout (Rotterdam)

In de keuken van restaurant Zeezout in Rotterdam staat chef Patrick ’t Hart al twintig jaar aan het roer. Met zijn passie voor koken en alle ingrediënten uit de zee, tovert hij de lekkerste gerechten aan tafel. Je kan hier kiezen uit een à la carte menu of je laten verrassen door chef ’t Hart.

Interieur Fishbar Monk
Interieur Fishbar Monk

John Dory (Amsterdam)

Naar John Dory in Amsterdam ga je om een avond te genieten ‘fishtronomy’. Gesitueerd in een prachtig Amsterdams pakhuis eet je hier van een constant wisselend menu. Je hebt de keuze uit 4, 6, 8 of 10 gangen naargelang je voorkeur ligt.

Restaurant Vis & Meer (Utrecht)

Gelegen aan de Drieharingenstraat (ja echt!) in Utrecht kun je bij Vis & Meer terecht voor heerlijke gerechten met vis, schaal- of schelpdieren in de hoofdrol. Vanuit een industriële setting loer je zo in de pannen van de chef aangezien het restaurant een open keuken heeft.

Bridges (Amsterdam)

Dineren in restaurant Bridges is culinaire verwennerij. Dit is de plek als je een fine dining ervaring wil hebben. Je kan kiezen van een à la carte menu of het chef’s menu. In beide gevallen staat je een avond vol culinaire verrassingen te wachten. Wil je het helemaal next level maken? Boek dan de chef’s table in het hart van de keuken.

De Dagvisser (Den Haag)

Bij De Dagvisser in Den Haag proef en voel je de liefde voor de zee die generaties overgegeven is van vader op zoon. Middenin de haven van Scheveningen eet je hier het beste wat de Noordzee te bieden heeft. Al vis wordt iedere ochtend vers binnengehaald op de visafslag.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Restaurant

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Het kiezen van het juiste restaurant gaat verder dan alleen lekker eten. Het draait om het creëren van een gedenkwaardige eetervaring. Met zoveel beschikbare opties is het essentieel om de reputatie van een restaurant en het menu zorgvuldig te beoordelen. Of het nu gaat om een familiediner, een romantische avond of een informele lunch, inzicht in hoe je deze aspecten kunt beoordelen kan een groot verschil maken.

Hotspots09.01.2025

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Tipt06.01.2025

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

We sluiten het jaar af in stijl. Oudjaarsavond is hét moment om het oude jaar in stijl af te sluiten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen. Een prachtig gedekte tafel speelt hierin een hoofdrol en zet meteen de toon voor een onvergetelijke avond. Of je nu een intiem diner of een groots feest organiseert, met deze vier ideeën creëer je een luxe, restaurantachtige ervaring in je eigen huis.

Lifestyle27.12.2024

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

Wine Tales: A Taste of Veneto, keert op 13 december a.s. terug met inmiddels al weer de derde editie. Locatie is TOZI Amsterdam, het vermaarde en prachtige Italiaanse restaurant vlak bij het Vondelpark.

Lifestyle11.12.2024

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

De feestdagen komen er weer aan, en dat betekent gezelligheid, familie en... heerlijk eten! Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft zin om uren in de keuken te staan voor het perfecte kerstdiner. Gelukkig is er een simpele oplossing: je kunt gewoon je kerstdiner bestellen!

Tipt11.11.2024

Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Met de actie ‘Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid’ worden ouderen uitgenodigd om op dinsdag 1 oktober gratis te komen eten.

Nieuws01.10.2024

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Ga je met een vegetariër uit eten en wil je diegene iets minder keuze bieden dan hij of zij gewend is? En heb je zin in gewoon lekker eten waar -ook jij- blij van wordt? Vegitalian is je huiskamer.

Hotspots25.09.2024

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

Verder lezen over Vis

​Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

Sushi is populair, want het voelt licht, het biedt veel verschillende keuzes qua vulling en het is koud en daardoor kan er weinig misgaan bij bezorging. Sushi eten in Nederland: dat geeft je vier opties. Je maakt het zel...

Food23.06.2024

​Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

​Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

We zitten nu in het staartje van het mosselseizoen. Nog even genieten van dit zilte zeegenot? Dat doe je nog beter met een goede wijn ernaast. Er zijn bepaalde wijnen die het beste in de mossel naar boven brengen: dit zi...

Proeft28.04.2024

​Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Het zag er even niet helemaal goed uit voor de Hollandse Nieuwe toen twee weken geleden het Nederlands Visbureau de verkoop van het eerste vaatje nieuwe haring uitstelde van 15 naar 22 juni. De vis was namelijk ‘niet v...

Nieuws20.06.2023

Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Een van de grootste exportproducten van Noorwegen is zalm. Hoewel het nog een ‘jonge’ markt is van nog geen veertig jaar oud, ontwikkeld hij razendsnel. Het kweken van Noorse zalm is een fascinerend proces waar duurz...

Food02.05.2023

Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

De tiende editie van de Bewuste Visweek vindt van 26 september tot en met 2 oktober plaats Het initiatief van Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC) waarbij opgeroepen wordt oog te...

Food22.09.2022

Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust

Een van de landen waar we als Nederlanders in de zomer maar al te graag heen trekken is Frankrijk. Dat heeft alles te maken dat je in het land alles kan vinden: natuur, cultuur, historie, activiteiten buiten, lekker eten...

Hotspots17.07.2022

Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Als mede-oprichter heeft Bart van Olphen met Fish Tales een bijzonder merk neergezet als het gaat om duurzame vis, schaal- en schelpdieren en blikjes vis. Eind 2021 kreeg de tonijn in blik al het MSC-keurmerk. Vanaf deze...

Food17.02.2022

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis

Het Zeeuwse Seafarm, waar we afgelopen zomer nog genoten hebben van de opening van het Fruits de Mer-seizoen, heeft deze week een bijzonder keurmerk gekregen. De tarbotkwekerij kreeg namelijk het certificaat van het Aqua...

Food21.01.2022

Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis