De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Tussen de boten in de haven van Streefkerk in de voormalig Limonadefabriek heeft de nieuwe brasserie en wijnbar Heeren aan de Haven de deuren geopend. Gasten kunnen er genieten van een lunch, diner of borrel met zakenrelaties of tijdens een stedentrip. De kaart is gevuld met gerechten die gemaakt zijn met seizoensproducten die gepaard zijn met mooie wijnen van de bijna tien pagina’s tellende wijnkaart.
De zaak is de vierde zaak van Heeren Horeca Groep naast Heeren van Ambacht, Heeren van Slydregt en Heeren aan de Lek. Marcel Baanen, Rob Daalhuizen en Patrick Baanen namen het pand van de Limonadefabriek over waar ook een hotel bij hoort. Aan het roer van de keuken staan chef-kok Sven Heeneman en souschef Maurits de Borst, waarbij Heeneman onder meer gewerkt heeft bij de restaurants Café In the City en het Hilton Hotel.
Klassiek en Aziatisch
Heeneman heeft de menukaart gevuld met klassieke en Aziatische gerechten. Denk daarbij aan een traditionele steak, saté of pekingeend pannenkoekjes, tonijntaco’s met kimchi of verschillende soorten sushi. Naast vlees- en visgerechten staan er ook verschillende vegetarische gerechten op de kaart. Om het borrelen goed te ondersteunen staan er ook goedgevulde borrelplanken en bites op.
Terras aan het water
De Heeren aan de Haven heeft niet voor niets deze naam gekregen. Op het terras aan het water is plek voor tachtig gasten en binnen is er zelfs plaats voor honderdvijftig gasten. Zoals al gememoreerd huist het pand naast een mooi restaurant ook een boetiekhotel. Dat bestaat uit zes luxe kamer met allemaal een andere look, maar gasten worden in alle kamers wakker met hetzelfde uitzicht op het water.
Heeren aan de Haven is van woensdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 0:00 uur en de keuken sluit om 22:00 uur.
(Afbeeldingen bij dit artikel © Mies Media en Ik ben Leonard)
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant
Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s
Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid
Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond
Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij
Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Hotspots29.06.2024