Rémy Martin zet Groene Michelinsterren in de schijnwerpers

Rémy Martin zet Groene Michelinsterren in de schijnwerpers

Vorig artikel Volgend artikel

Cognacmerk Rémy Martin is sinds twee jaar verbonden aan de Michelingids in de vorm van de exclusieve promoter van de Michelin Groene Sterren. Dat deed het bedrijf al tijdens de presentatie van de Michelingidsen in Frankrijk, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vorige week was Amsterdam aan de beurt tijdens de uitreiking van de Michelingids Nederland 2023.

De Groene Sterren worden uitgereikt aan restaurants die zich op een bijzondere manier inzetten voor de ontwikkeling van een duurzame gastronomie. Dit jaar waren er vier nieuwe restaurants die een Groene Ster kregen. Dat maakt het aantal restaurants met een Groene Ster in ons land in totaal op 15 komt.

Vier nieuwe restaurants

Het dorp Koudekerke in Zeeland heeft een bijzonder jaar, want daar zijn er twee restaurants bijgekomen die deze eer ten deel viel: Hof aan Zee en Morille. Beide restaurants doen er alles aan om lokaal en circulair bezig te zijn. Rotonde (Rotterdam) en De Dyck (Woubrugge) zijn de andere twee restaurants waarin een duurzame mindset in elke geleding an het bedrijf geldt.

Ecologische recepten

De samenwerking tussen het cognacmerk en Michelin is niet alleen iets in naam, maar het gaat verder. Zo wordt er samengewerkt met verschillende baanbrekende chefs van over de hele wereld een dozijn ecologisch verantwoorde gerechten te creëren die samengaan met de eigen Fine Champagne. Deze recepten kunnen thuis worden gemaakt of in sommige van de Michelin Groene Ster-restaurants te nuttigen.

Eaux-de-vie

Al bijna 300 jaar vormen de Petite Champagne en de Grande Champagne de rijke basis voor de eaux-de-vie. Daarvoor wordt al decennia samengewerkt met verschillende telers om de grond waar de grondstoffen worden geteeld te beschermen, de biodiversiteit te bevorderen en de milieu-impact zoveel mogelijk te beperken. Op deze manier wil het merk samen met Michelin wereldwijd een smaak voor duurzame uitmuntendheid ontwikkelen.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies