New York Pizza eerste pizzaketen die pizza's met tonijnvervanger introduceert

New York Pizza eerste pizzaketen die pizza's met tonijnvervanger introduceert

Vorig artikel Volgend artikel

Pizzaketen New York Pizza heeft vanaf vandaag twee pizza’s in het assortiment die belegd zijn met een tonijnvervanger: de Veggie Tuna Melt en de Vegan Tuna Melt. De visvervanger moet qua smaak en structuur echte tonijn evenaren. Om klanten bekend te maken met de vervanger is de campagne Save Tuna, Eat Pizza van start gegaan.

De pizza’s worden de komende drie maanden in het assortiment opgenomen en als de feedback van de klanten goed is, dan krijgen ze een vaste plek. Om het nog een interessantere test te maken wordt er tijdens een periode van vier weken geen enkele pizza met tonijn belegd, maar alleen met de tonijnvervanger.

Uitsterven

Wereldwijd gezien heeft de tonijn het zwaar te verduren en daar moet volgens New York Pizza verandering in komen. CEO van de keten, Philippe Vorst, over de visvervanger: “Door de toegenomen vraag worden sommige soorten tonijn inmiddels met uitsterven bedreigd. Op deze manier maken we het mogelijk om te genieten van de heerlijke smaak van tonijn en leveren we tegelijkertijd een bijdrage aan het behoud van deze prachtige vissoort. Daarbij willen wij weten of onze klant klaar is voor een tonijnvrije menukaart en dat zullen we achteraf zien.”

Overbevissing

Aangezien het over de maritieme wereld gaat is ook deze actie weer gekoppeld aan Sea Shepherd. Vorst over het schenken aan de non-profitorganisatie: “Een belangrijke reden voor ons om een smaakvolle vervanger voor tonijn te zoeken in ons assortiment, heeft te maken met de wereldwijde overbevissing. Daarom schenken we van iedere verkochte Veggie of Vegan Tuna Melt 1 euro aan Sea Shepherd. Dat is niet de eerste keer. Zo zette we ons in 2018 in om de illegale slacht van haaien te stoppen en doneerden we samen met onze klanten 60.000 euro.”


New York Pizza voert de campagne niet alleen in Nederland, maar ook in alle vestigingen in Duitsland en België.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies