Johnny's Burger en Deliveroo introduceren burger met heetste peper: de Firebreather

Johnny's Burger en Deliveroo introduceren burger met heetste peper: de Firebreather

Vorig artikel Volgend artikel

Op de een of andere manier lopen we ook in ons land steeds warmer voor hete pepers. Dat bleek al in verschillende ‘spicy'-varianten chips en maaltijdbezorgplatform Deliveroo en burgerketen Johnny’s Burger gaan een stap verder. Zij hebben namelijk de handen ineengeslagen om een hamburger te introduceren met een saus gemaakt van de Carolina Reaper, de allerheetste peper ter wereld: de ‘Firebreather’ burger.

Deliveroo heeft een onderzoekje gedaan en daaruit blijkt dat 61% van de Nederlanders rijp is voor het uitproberen van wat pittig eten. Voor een op de zeven (14%) ondervraagden kan het eten zelfs niet heet genoeg zijn, dus een beetje sambal of tabasco is voor hen verleden tijd. De Firebreather burger is dan ook voor de echte vuurvreters gemaakt, want de burgersaus is gemaakt van de pittigste peper ter wereld.

Pittig is goed

Vroeger werd vaker gezegd dat wat pittigs eten goed voor de weerstand is en zo’n 30% van de ondervraagden is er dan ook nog altijd van overtuigd dat pittig eten gezondheidsvoordelen heeft. Uit verschillende onderzoeken blijkt enigszins dat dit wel kan kloppen. dat heeft alles met de stof in pepers te maken die zorgt voor de scherpe smaak: capsaïcine. Die stof zou eigenschappen hebben die onder meer ontstekingsremmend zijn en antioxidanten bevatten.

Challenge

Deliveroo heeft een challenge online gezet voor iedereen die de hitte van de Firebreather wil trotseren. Iedereen die de burger bestelt bij Johnny’s Burger en zichzelf filmt tijdens het eten en dit deelt via Instagram met de hashtag #firebreatherchallenge en @deliveroo_nl tagt, maakt kans op een voucher van het maaltijdbezorgingsplatform ter waarde van 100 euro. De volledige voorwaarde vind je op de site van Deliveroo.

De burger is verkrijgbaar bij de locaties van Johnny’s Burger in: Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Scheveningen en Tilburg.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies