Duurste stamppot ter wereld bij restaurant Slagerij de Beurs

Duurste stamppot ter wereld bij restaurant Slagerij de Beurs

Vorig artikel Volgend artikel

In het Amsterdamse restaurant Slagerij de Beurs is op 30 november voor één avond de duurste stamppot ter wereld verkrijgbaar. Chefs Timo de Beurs en Samuel Levie sloegen de namen ineen om dit bescheiden Nederlandse gerecht in een internationaal, extravagant jasje te steken. Ondermeer met truffel en kreeft wordt deze oerhollandse pot naar een nieuw niveau getild.

De basis van het gerecht is de klassieke boerenkoolstamppot en die heeft en upgrade gekregen van truffel. Heel veel truffel. Hij wordt in een pie-vorm gegoten en het is dan een gerecht voor vier tot vijf personen. Door de toevoeging van kreeft en vooral heel veel truffel hangt er een prijskaartje aan van 1.200 euro. Dat ligt vooral aan de huidige truffelprijs die door de warmte flink is gestegen afgelopen jaar.

Knapperig jasje

Om er helemaal een feestelijk gerecht van te maken is de stamppot in een knapperig jasje van deeg gegoten. Daar zit een heel bijzondere stamppot in verstopt, niet alleen door de truffel maar ook zeker door de andere ingrediënten. Er is een bijzondere worst gecreerd voor bij de stamppot en die is gemaakt van Chaams hoen, kreeft en buikspek. De stamppot wordt afgemaakt met een kippenjus met truffel.

Eigen draai

Samuel Levie over de exclusieve stamppot: “Het mooie aan stamppot is dat er voor iedere smaak een variant te bedenken is. Juist het contrast van de doe-maar-normaal Hollandse pot en exclusieve ingrediënten vind ik interessant: met deze extravagante versie laten we zien dat deze klassieke Hollandse pot ook tot iets exclusiefs kan worden omgetoverd.

Je kan een stamppot precies zo maken als je zelf wil. Of je nou met de aardappelbasis varieert, met de bladgroenten of met de toppings. We hopen mensen te inspireren zelf de keuken in te duiken en een bijzondere twist te geven aan deze Hollandse klassieker.”

Bijzondere combi

Chef Timo de Beurs is ook zeer tevreden met de eigen creatie: “Ik ben een enorme fan van de pieper, want aardappel is een hele goede drager voor allerlei smaken. Aardappel en truffel gaan ook fantastisch met elkaar samen. Ik werk in mijn gerechten ook vaker met de combinatie boerenkool en truffel, dus voor mij was dit een één-tweetje!”

Eenmalige avond

Op 30 november organiseert Slagerij de Beurs een eenmalige dedicated avond waarop de duurste stamppot exclusief te verkrijgen is. Wie interesse heeft dient dit wel op voorhand aan te geven: reserveren is noodzakelijk. Stamppotliefhebbers kunnen deze avond hun hart ook op een andere manier ophalen: voor €49,50- kunnen gasten ook genieten van een volledig viergangenmenu van de hand van Timo de Beurs en Samuel Levie, met gerechten geïnspireerd op stamppot. Onderdeel van dit menu is ook een kleine proefportie van de duurste stamppot, optioneel met truffel.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies