De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
In het Amsterdamse restaurant Slagerij de Beurs is op 30 november voor één avond de duurste stamppot ter wereld verkrijgbaar. Chefs Timo de Beurs en Samuel Levie sloegen de namen ineen om dit bescheiden Nederlandse gerecht in een internationaal, extravagant jasje te steken. Ondermeer met truffel en kreeft wordt deze oerhollandse pot naar een nieuw niveau getild.
De basis van het gerecht is de klassieke boerenkoolstamppot en die heeft en upgrade gekregen van truffel. Heel veel truffel. Hij wordt in een pie-vorm gegoten en het is dan een gerecht voor vier tot vijf personen. Door de toevoeging van kreeft en vooral heel veel truffel hangt er een prijskaartje aan van 1.200 euro. Dat ligt vooral aan de huidige truffelprijs die door de warmte flink is gestegen afgelopen jaar.
Knapperig jasje
Om er helemaal een feestelijk gerecht van te maken is de stamppot in een knapperig jasje van deeg gegoten. Daar zit een heel bijzondere stamppot in verstopt, niet alleen door de truffel maar ook zeker door de andere ingrediënten. Er is een bijzondere worst gecreerd voor bij de stamppot en die is gemaakt van Chaams hoen, kreeft en buikspek. De stamppot wordt afgemaakt met een kippenjus met truffel.
Eigen draai
Samuel Levie over de exclusieve stamppot: “Het mooie aan stamppot is dat er voor iedere smaak een variant te bedenken is. Juist het contrast van de doe-maar-normaal Hollandse pot en exclusieve ingrediënten vind ik interessant: met deze extravagante versie laten we zien dat deze klassieke Hollandse pot ook tot iets exclusiefs kan worden omgetoverd.
Je kan een stamppot precies zo maken als je zelf wil. Of je nou met de aardappelbasis varieert, met de bladgroenten of met de toppings. We hopen mensen te inspireren zelf de keuken in te duiken en een bijzondere twist te geven aan deze Hollandse klassieker.”
Bijzondere combi
Chef Timo de Beurs is ook zeer tevreden met de eigen creatie: “Ik ben een enorme fan van de pieper, want aardappel is een hele goede drager voor allerlei smaken. Aardappel en truffel gaan ook fantastisch met elkaar samen. Ik werk in mijn gerechten ook vaker met de combinatie boerenkool en truffel, dus voor mij was dit een één-tweetje!”
Eenmalige avond
Op 30 november organiseert Slagerij de Beurs een eenmalige dedicated avond waarop de duurste stamppot exclusief te verkrijgen is. Wie interesse heeft dient dit wel op voorhand aan te geven: reserveren is noodzakelijk. Stamppotliefhebbers kunnen deze avond hun hart ook op een andere manier ophalen: voor €49,50- kunnen gasten ook genieten van een volledig viergangenmenu van de hand van Timo de Beurs en Samuel Levie, met gerechten geïnspireerd op stamppot. Onderdeel van dit menu is ook een kleine proefportie van de duurste stamppot, optioneel met truffel.
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Koken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Verder lezen over Restaurant
Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots22.06.2024
Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat
Food09.06.2024
Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Food03.05.2024