Dr.Oetker brengt nieuwe vegetarische en veganistische pizza's op de markt

Dr.Oetker brengt nieuwe vegetarische en veganistische pizza's op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

De revolutie die door pizzabodems van groenten is ingezet krijgt inmiddels zijn weerslag bij allerlei producenten van diepvriespizza. Zo lanceert Dr.Oetker een nieuw merk: The Good Baker. Een productlijn met vegetarische en veganistische pizza’s met knapperige bodems belegd met veel groenten. Een lekkere keuze die ook een stuk gezonder is.

Om de pizzabodems knapperig te krijgen worden de steenovenbodems gemaakt van ingrediënten als havervlokken, zuurdesem en spinazie. Er komen twee vegetarische en een veganistische pizza’s op de markt die rijkelijk belegd zijn met spinazie, tomaat, broccoli, champignon en courgette. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, zijn ze laag in calorieen en krijgen de pizza’s een Nutri-Score A of B.

Feel Good Pizza

Voor Dr.Oetker is dit nieuwe merk ook een manier om gezondheid en duurzaamheid wat meer onder het voetlicht te brengen. Daarvoor heeft het bedrijf ooit de Dr.Oetker’s Sustainability Charter in het leven geroepen waar niet alleen pizza’s worden ontwikkeld, maar er ook wordt gekeken naar verantwoordelijke keuzes voor mens en milieu.

The Good Baker

Er zijn drie verschillende pizza’s van The Good Baker die vanaf volgende week te koop zijn bij Albert Heijn en Jumbo. Dat is de volledig plantaardige Spinach & Pumkin Seeds gemaakt met een bodem van havervlokken met een topping van spinazie, pompoenpitjes, gemarineerde tomaatjes, rode ui en een plantaardige kaas.

En de twee vegetarische pizza’s Broccoli & Mushroom die gemaakt met een spinaziebodem die belegd is met broccoli, champignons, basilicum, knoflook en mozzarella. En de Veggie Mix die gemaakt is op een bodem van zuurdesem die belegd is met gegrilde courgette, gegrilde paprika, gemarineerde tomaat, olijven, ui en mozzarella.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies