Vier heerlijke cocktails gemaakt met de nieuwe Pinang Raci gin van Bobby's

Vier heerlijke cocktails gemaakt met de nieuwe Pinang Raci gin van Bobby's

Vorig artikel Volgend artikel

Op het moment dat er op de redactie een beetje duidelijk werd dat er een nieuwe gin van Bobby’s op de markt zou komen en dat die ook nog eens een gemaakt zou worden met bijzondere specerijen waren we enthousiast. Toen het moment daar was dat we de Pinang Raci uit konden proberen, was het helemaal feest. Nieuwe favoriete cocktail: de Ambon Collins.

De specerijen die in de nieuwe gin worden gebruikt, doen denken aan het Molukse eiland Ambon. Voor alle achtergrondinformatie over de speciale gin moet je het eerdere artikel over de Pinang Raci vooral even lezen. Want eigenaar van Bobby’s, David Blom, heeft samen met Daryl Lieuw-On (van cocktailpub The Rumah in Rotterdam) vier perfect serves ontwikkeld die ieder een ode brengen aan deze speciale gin.

Naku Gimlet

De eerste van de vier is de Naku Gimlet. Zo maak je hem: Schenk Bobby's Gin Pinang Raci (55 ml), vers limoensap (25 ml) en suikersiroop (10 ml) in een cocktailshaker. Voeg ijsblokjes toe, shake goed en double strain in een gekoeld Nick & Nora glas. Optioneel: garneer met een limoenschil.

Spicy Spritz

Een goede spritz in de zomer is altijd een goed idee. Zo maak je er eens met Pinang Raci: Schenk 50 ml Bobby's Gin Pinang Raci, 50 ml mousserende wijn en 50 ml sodawater in een wijnglas gevuld met ijsblokjes. Roer voorzichtig met een barlepel en garneer met een sinaasappelschijfje en een takje verse munt.

Ambon Collins

Dit is mijn persoonlijke favoriet en waarschijnlijk de cocktail die ik de komende zomer héél vaak ga drinken. Zo maak je hem: Schenk Bobby's Gin Pinang Raci (50ml) in een highball gevuld met ijsblokjes. Voeg 30 ml vers citroensap en 20 ml suikersiroop toe en top af met je favoriete premium sodawater. Roer voorzichtig met een barspoon en garneer met een schijfje citroen.

69

Nee nee! De naam van deze cocktail refereert naar sample #69, de uiteindelijke sample die wij nu kennen als Pinang Raci. Zo maak je hem: Schenk 50 ml Bobby's Gin Pinang Raci, 25 ml grapefruit cordial, 25 ml Pimento Dram, 25 ml Luxardo Maraschino likeur toe aan een cocktailshaker. Voeg ijsblokjes toe, shake goed en double strain in een gekoelde Nick & Nora. Garneer met een grapefruit schil.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies