Rotterdamse Stadshaven Brouwerij neemt unieke biercocktailtap in gebruik

Rotterdamse Stadshaven Brouwerij neemt unieke biercocktailtap in gebruik

Vorig artikel Volgend artikel

Bij de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam stromen er sinds afgelopen vrijdag biercocktails uit de tap. De beertails van de brouwerij zijn ontstaan dankzij aandeelhouder Andrea Possa, die was namelijk in een vorig leven oud-wereldkampioen cocktails shaken. Hij wilde de brug slaan tussen de cocktail- en bierwereld. Dat is gelukt met twee tapzuilen waarbij de tapmachine bier mixt met de ingrediënten van een cocktail.

Andrea Possa over deze primeur: “Na bijna een jaar ontwikkelen hebben we eindelijk de eerste biercocktailtap ter wereld in gebruik. We zijn ontzettend trots op deze innovatie binnen de horecawereld. Biercocktails zijn mateloos populair. Dankzij de ontwikkeling van de biercocktailtap kunnen we iedereen snel en te allen tijde een kwalitatieve en smaakvolle biercocktail serveren.”

Verschillende beertails

Bij de Stadshaven Brouwerij kun je nu genieten van een versgetapte Florist: een frisse en bloemige cocktail, gemaakt van de huisgebrouwen Great White (witbier met sinaasappel en grapefruit), KETEL 1 Vodka, Italicus bergamotlikeur en vlierbloesemlikeur. Liever wat zoeters? Kies dan voor de Fruit de Merwe – een zoete en fruitige cocktail, gemaakt met de Stadshaven American Amber Ale, Tanqueray Black Currant gin, Maraschinolikeur en ananassap.

Biercocktailtap

Per tapzuil is er de mogelijkheid om één type bier te combineren met drie verschillende cocktailopties. De tap combineert de dranken in afgemeten verhoudingen, die worden aangepast door de stroomsnelheid elektronisch te regelen. Het resultaat? Met twee tapzuilen maar liefst zes verschillende cocktails met twee bieren gemixt.

Ontwikkeling

Possa over de bijzondere tap: “Het idee voor de biercocktailtap ontstond toen ik in een drukke bar stond en een biercocktail wilde bestellen. De barman moest echter tot zijn spijt weigeren; de biercocktails waren erg bewerkelijk en het kostte hem te veel tijd om er één voor mij te maken.

Met al die technologische ontwikkelingen in de horeca moest daar wel wat op te verzinnen zijn dacht ik. Maar dan zonder dat de menselijke touch verloren zou gaan. En dat is precies wat we gerealiseerd hebben met onze biercocktailtap. Een barman kan de biercocktail tot 80% tappen en dan voor de overige 20% een persoonlijke twist toevoegen. Snel, efficiënt en kwalitatief.”

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies