Nieuw drankje om bruisend de zomer in te gaan: Chandon Garden Spritz

Nieuw drankje om bruisend de zomer in te gaan: Chandon Garden Spritz

Vorig artikel Volgend artikel

Het is hier op Eatly al eens vaker gememoreerd: rond de zomer komen (drank)producenten altijd met interessante innovaties en nieuwe drankjes. Zo lanceert Chandon zichzelf in Europa met een nieuw zomerdrankje: Chandon Garden Spritz. Een mousserende wijn met een twist, hij is namelijk gemixt met een sinaasappellikeur.

De Garden Spritz is een mix van Chandon’s droge cuvée gemaakt met chardonnay, pinot noir en sémillon druiven en een huisgemaakte sinaasappellikeur gemaakt van Argentijnse sinaasappels kruiden en specerijen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Dat maakt het een simpel maar vooral fascinerende nieuwe zomerdrank.

Nieuwe innovatie

Bij Chandon zijn ze zelf zeer tevreden met het nieuwe drankje. Wijnmaker Ana Paula Bartolucci over de Garden Spritz: “Het is uniek, echt. En dat past bij ons. Chandon loopt voorop op het gebied van mousserende wijn; we zijn altijd innovatief geweest en dat blijven we op deze manier. We hebben vier jaar over de ontwikkeling van dit product gedaan waarmee we nu nieuwe consumenten enthousiasmeren en inspireren. Ik ben er trots op.”

Bijzondere drank

De sinaasappels worden gekweekt op een duurzame boerderij in Entre Rios, in het Noordoosten van Argentinië. Door hen wordt al drie generaties fruit verbouwd. Om er een bijzondere likeur mee te maken wordt een deel van de schillen gedroogd en verse sinaasappelschillen aan de blend toegevoegd.

De schillen worden gemacereerd in druivenbrandewijn met verschillende specerijen en kruiden. Zo ontstaat er een bittere sinaasappellikeur die in samenspel met de mousserende wijn van Chandon een bijzondere Garden Spritz maakt.

Serveren

Om met volle teugen te genieten van dit nieuwe zomerdrankje schenk je 180ml Garden Spritz in een groot glas waar je drie à vier ijsblokjes aan toevoegt. Ter garnering kun je er een takje rozemarijn aan toevoegen en een gedroogde sinaasappelschijf. Het drankje is ideaal te combineren met pittig Aziatisch eten, sashimi, oude chedderkaas en gedroogd exotisch fruit.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies