Hooghoudt lanceert nieuwe gelagerde jeneverlijn met een trio jenevers

Hooghoudt lanceert nieuwe gelagerde jeneverlijn met een trio jenevers

Vorig artikel Volgend artikel

Dat familiedistilleerderij Hooghoudt met de tijd meegaat en niet terugdeinst voor een tof experiment is het afgelopen jaar al gebleken. Daar komt nu nóg iets toffers bij, want Hooghoudt brengt nu een trio van ambachtelijk gestookte en op hout gelagerde sterke danken uit. Het trio Blended Cask Aged Genevers bestaat uit: Bourbon, Oloroso en Peated.

De oplettende lezer heeft gelijk door dat er hier wat bijzonders is gebeurd. Het zijn in de definitie niet per se jenevers die Hooghoudt heeft gemaakt, maar ook geen whisky’s. De nieuwe sterke dranken balanceren juist op het snijveld van beide dranken. Daarmee hoopt het drankmerk jeneverliefhebbers, whiskykenners en nieuwsgierigen over te halen tot break old habits, drink new ones.

Botanische elementen

De botanische sterke dranken worden gemaakt met een blend van koper gestookte moutwijn en graanalcohol. Daar worden botanische ingrediënten als honing, sinaasappel, kruidnagel, kers, koffiebonen aan toegevoegd. Daarna worden ze gerijpt op vaten om de traditionele smaken van Bourbon, Oloroso en Peated te vangen.

Snijvlak

Martijn Keesmaat, marketing directeur bij Hooghoudt over het nieuwe trio: “Het is geweldig om verantwoordelijk te mogen zijn voor de ontwikkeling van een product op het snijvlak van whisky en jenever. De mogelijkheden die botanicals hierbij bieden zijn eindeloos en hebben de toekomst. We verheugen ons erop om de moderne drinker te bedienen met onze nieuwe Blended lijn.”

Nieuw trio

De drie nieuwe dranken hebben een geheel eigen karakter. De Bourbon wordt gekenmerkt door zoete ondertonen van honing en karamel. Aangevuld met Spaanse sinaasappel, jeneverbes en verse munt. Naast puur, ideaal in de mix met cola en limoen. Dat geldt ook voor de Peated. Die is juist rokerig en fris gecombineerd met citrus, vanille en cacao.

De Oloroso is juist vol, rond en dat wordt gekenmerkt door smaken van vanille, kers en jeneverbes. Door de oude Oloroso-vaten krijgt de drank een melange met een bijzondere zoete complexiteit. Dat maakt hem interessant om in de mix te doen met ginger ale of ginger beer. Ligt er een beetje aan hoe aanwezig gember in je drankje mag zijn.

De Blended Cask Aged Genevers zijn vanaf nu te koop bij de slijter.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies