Zo her en der valt het op dat Dry January en een lockdown (die verlengd wordt) niet de ideale oplossing is. De drang om voor wat gezelligheid te zorgen en dan een cocktail te drinken is aanwezig. Het is namelijk niet voor niets dat uit cijfers blijkt dat er tijdens de lockdowns meer alcohol wordt gedronken. Om het je wat makkelijker te maken hebben we drie alcoholvrije varianten van drie klassieke cocktails.
Inmiddels zijn er hier op Eatly al verschillende alcoholvrije alternatieven voorbijgekomen. Verschillende van die alcoholvrije dranken worden op de redactie ook genuttigd als het geen alcoholvrije maand is, gewoon omdat het lekkere dranken zijn. Voor onderstaande cocktails hebben we een van onze favoriete alcoholvrije rum, gin en vermout gebruikt.
Drie alcoholvrije klassieke cocktails
Vibrant Coffee
Dit is een heerlijke cocktail die een lekkere balans creëert tussen bitter, zuur en zoet. Naargelang je voorkeur kun je daar een beetje mee spelen.
Nodig:
- 50ml alcoholvrije vermout (Martini Vibrante)
- 50ml koffie
- 20ml vers citroensap
- Soda om af te toppen
- IJs
Maken:
Doe eerst het ijs in de shaker, daarna de vermout en het citroensap. Doe als laatste de koffie erin. Shake dit geheel goed door, zo’n 15 seconden. Schudt de inhoud in een Martini-glas en top af met wat soda.
Alcoholvrije Dark ’n’ Stormy
De Dark ’n’ Stormy is hier inmiddels een van de favoriete cocktails om te maken. Ook omdat het een fijne cocktail is om een nieuwe rum in uit te proberen.
Nodig:
- 45 ml alcoholvrije rum (Lyre’s Dark Cane spirit)
- 120 ml gingerbeer
- 15ml limoensap
- IJs
Maken:
Vul een whiskyglaas met ijs en schenk daar de alcoholvrije rum in. Pers er een halve limoen in uit of doe er 15ml limoensap bij. Voeg er daarna het gingerbeer aan toe. Roer dit geheel in het glas even goed door en garneer met een schijfje limoen.
No gin Gimlet
De Gimlet is zonder twijfel mijn favoriete cocktail geworden. Daarom moest de alcoholvrije variant ook écht tasty zijn.
Nodig:
- 60ml alcoholvrije gin (Damrak Virgin)
- 15ml Limoensap
- 10ml Simple Syrup
- IJs
Maken:
Misschien een van de redenen waarom het zo'n fijne cocktail is, hij is zó makkelijk te maken. Doe alle ingrediënten in een shaker. Schudt flink door zo'n 15 seconden of totdat er condens op de shaker komt. Zeef daarna de inhoud in een gekoeld coupeglas en garneer met een schijfje limoen.

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl