Drie heerlijke zomerse (oranje) cocktails om Koningsdag mee te vieren

Drie heerlijke zomerse (oranje) cocktails om Koningsdag mee te vieren

Vorig artikel Volgend artikel

Dankzij het zonnetje en de 18 graden is het vandaag natuurlijk een heerlijke Koningsdag. Dat maakt het nog een stukje zuurder dat hij voor het tweede jaar op rij ingetogen gevierd wordt zonder georganiseerde evenementen en slenteren door de straten. Daarom moeten we er thuis een extra mooi feestje van maken en dat kan nóg beter met deze drie heerlijke zomerse cocktails.

Waarom de cocktails ideaal zijn voor Koningsdag? Heel simpel: ze zijn oranje van kleur. Voor de rest zijn het vooral drie heerlijke cocktails om te nuttigen als de temperatuur boven de 15 graden uitkomt en de zon lekker schijnt.

Sweet, Spicy and Fruity

De eerste cocktail wordt gemaakt met de Hooghoudt Sweet Spiced Genever en heeft zoals de naam al zegt een goede balans tussen zoet, kruidig en fris. Deze cocktail drink je het beste uit een highbal glass.

Nodig:

  • 30 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever
  • 20 ml Hooghoudt Sinaasappellikeur
  • Ginger Ale
  • Takje mint en een partje sinaasappel voor de garnering
  • IJs

Maken:

  1. Vul een Highball glas met ijsblokjes;
  2. Schenk 30 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever en 20 ml Hooghoudt Sinaasappellikeur in het glas;
  3. Top het glas af met Ginger Ale;
  4. Gebruik een takje mint en een partje sinaasappel als garnering.

Orangcello Tonic

Deze Orangecello Tonic is natuurlijk een variant op de gin-tonic, maar heeft wel een duidelijk ander smaakprofiel. Dat komt mede door de Orangecello van Dik & Schil. De Orangecello Tonic is een top drankje voor op een warme dag.

Nodig:

  • 50ml Orangecello
  • 3 a 4 plakken gember
  • Tonic
  • IJs

Maken:

  1. Neem een groot glas en vul dit met ijs;
  2. Voeg 50 ml Orangecello toe;
  3. Voeg 3 a 4 grote plakken gember toe;
  4. Top hem af met tonic;
  5. Roer het geheel goed door.

The Golden Margarita

Uiteindelijk is een Margarita altijd een goed idee, zeker als het lekker weer is. Deze variant heeft wat smaakvolle toevoegingen zodat hij én oranje wordt én extra smaakvol.

Nodig:

  • 60ml mandarijnsap
  • 50ml tequila
  • 20ml Cointreau
  • 5ml kurkamasiroop

Maken:

  1. Doe de tequila, cointreau, manderijnsap en kurkimasiroop in een shaker en voeg ijs toe;
  2. Shake het geheel goed door zodat alles goed gekoeld is;
  3. Vul in whiskyglas voor de helft met ijs en zeef daar de inhoud van de shaker in.
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies