Belvoir Farm brengt verrassende Strawberry & Raspberry siroop uit

Belvoir Farm brengt verrassende Strawberry & Raspberry siroop uit

Vorig artikel Volgend artikel

Naast water en koffie wordt hier de afgelopen maanden steeds vaker ‘iets met een smaakje gedronken’. Mede ingegeven door Dry January en het maken van allerlei cocktails blijkt het een leuk klusje om allerlei sappen, (fris)dranken, mixers en tonics uit te proberen. Een van de nieuwe favorieten op dat gebied zijn de cordials. En laat nou net Belvoir Farm een nieuwe hebben die gemaakt is van aardbei en framboos.

Cordials zijn niets meer of minder dan siropen die gemaakt worden van fruit en soms wat kruiden. In de mixologie worden vlierbloesem (elderflower) en limoen cordials gebruikt. Zo is er geen Gimlet te maken zonder Lime Cordial, maar daarover later meer. De nieuwe Strawberry en Raspberry siroop van Belvoir Farm is gemaakt met zachte, rijpe frambozen en verse aardbeien.

40 jaar ambacht

Ergens tussen Leicester en Sheffield ligt de Vale of Belvoir een gebied dat grenst aan Leicestershire, Nottinghamshire en Lincolnshire waar al bijna veertig jaar door de familie Manners op de Belvoir Farm fruit wordt geteeld waarmee siropen en frisdranken worden gemaakt. Het begon ooit met het maken van een Elderflower cordial met vlierbloesem uit de eigen tuin die gemixt werd met fruit van de boerderij.

Van die eerste batch werden een kleine 1.000 flessen via lokale winkels verkocht. Inmiddels worden er op het landgoed jaarlijks 20 miljoen flessen geproduceerd verdeeld over 40 verschillende soorten cordials en frisdranken. Met de frambozen op het erf werden al siropen gemaakt, maar tot op heden niet in combinatie met aardbeien.

Strawberry & Raspberry

De nieuwe biologische siroop is gemaakt zonder kunstmatige conserveermiddelen, smaak-, kleur- of zoetstoffen. Dat maakt het een bijzonder verfrissende combinatie zonder dat het te zuur of juist te zoet wordt. Met water of soda kun je er al een lekkere limonade van maken en zoals je hierboven ziet, kun je hem ook in een cocktail gebruiken.

In een Gimlet gebruik je normaal een Lime Cordial of suikerwater met limoensap. Dat zorgt met gin voor een bijzonder samenspel tussen fris, zoet en zuur. Vervang je de limoensiroop met een zoetere siroop is het dus van belang om een wat kruidigere of in dit geval een pittigere gin te pakken en evengoed voor de balans wat limoensap toe te voegen. Dan krijg je zo’n fantastische flamingo zoals op de afbeelding hierboven.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies