• Drinks
  • Food
  • Gadgets
  • Gezond
  • Hotspots
  • Lifestyle
  • Nieuws
  • Proeft
  • Recepten
  • Tipt
logo-dc
logo-dc
  • Food 
    • Adverteren
    • Bedankt
    • Blog
    • Colofon
    • Cookies
    • Home
    • Nieuws melden
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
  • Drinks
  • Food
  • Gadgets
  • Gezond
  • Hotspots
  • Lifestyle
  • Nieuws
  • Proeft
  • Recepten
  • Tipt
  • Socials

Vlees


Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Voor goede hamburgers kan je altijd terecht bij het inmiddels gerenommeerde Ter Marsch & Co. Ze bakken daar al een tijdje prijswinnende burgers. En daar komt nu een nieuwe en toch ook prestigieuze titel bij. Namelijk die...

Food09.01.2024

Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal

Het idee is dat we met zijn allen wat minder vlees gaan eten omdat dit zo belastend voor het milieu is. Voor de een geen enkel probleem. Voor de ander iets dat niet werkt, wat een goed stuk vlees op zijn tijd is toch wel...

Food02.12.2023

Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal

Vjèze Fur swapt ballen
​Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Wagyuvlees is een wat duurdere vleessoort en dat heeft er alles mee te maken dat het rund waarvan dit vlees wordt gemaakt aan zeer strenge regels moet voldoen. Deze runderen zijn een speciaal, Japans ras dat enige tijd z...

Food28.06.2023

​Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

De Nederlandse natuur heeft veel moois te bieden, zoals de Oostvaardersplassen. Daar vertoeven inmiddels een zeer groot aantal edelherten en in het kader van de biodiversiteit moeten er begin dit jaar 1.600 worden afgesc...

Nieuws06.03.2023

Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft t...

Hotspots14.12.2022

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Het lijkt erop dat er weer een échte innovatie is op het gebied van plantaardig vlees. Na Londen, Berlijn en Amsterdam zijn nu in de horeca door heel Nederland en bij toeleveranciers producten van Redefine Meat verkrijg...

Food22.10.2022

Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Op de School voor Journalistiek heb ik altijd geleerd dat veel onderwerpen voor artikelen uit je eigen verwondering voortkomen. Zo had ik gister een gevalletje dat de planning op het laatst moment wijzigde en ik even sne...

Food05.05.2022

Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’

De hoeveelheid artikelen die de laatste tijd zijn geschreven over producenten die klooien met hun producten is niet meer op een hand te tellen. De Consumentenbond doet met een nieuw onderzoek weer een duit in het zakje,...

Nieuws29.04.2022

Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’

Kabinet onderzoekt of vleestaks kan helpen om minder vlees te consumeren

De afgelopen jaren is er door verschillende lobbyclubs en belangenorganisaties druk uitgeoefend op de politiek om iets te doen aan de suiker- en vleesconsumptie. Dat leverde in 2018 het ‘Nationaal Preventieakkoord’ o...

Nieuws30.03.2022

Kabinet onderzoekt of vleestaks kan helpen om minder vlees te consumeren

Wekelijkse Boodschappen Box van Lindenhoff met het beste van de boerderij

Lindenhoff introduceert de Boodschappen Box met het allerbeste van wat de boerderij te bieden heeft. Iedere vrijdag valt op de website van het bedrijf te lezen waarmee de nieuwe box voor volgende week gevuld is. Daarvoor...

Food18.02.2022

Wekelijkse Boodschappen Box van Lindenhoff met het beste van de boerderij

Thuis aan de steak en frites van Joris Bijdendijk en Lindenhoff

Vaste lezers van Eatly hebben waarschijnlijk al door dat ik heel enthousiast ben over de producten van Lindenhoff. Dat geldt helemaal als ze een samenwerking hebben met een toffe chef. Zo is het nu mogelijk om een Linden...

Food01.02.2022

Thuis aan de steak en frites van Joris Bijdendijk en Lindenhoff

Rundvlees blijft ongekend populair en biedt onbeperkte mogelijkheden

De afgelopen tien jaar is de consumptie van vlees in Nederland ongeveer stabiel gebleven, al was er in 2019 en 2020 weer een stijging zichtbaar. Waar 2022 het jaar van kip lijkt te worden, is rundvlees nog ongekend popul...

Food20.01.2022

Rundvlees blijft ongekend populair en biedt onbeperkte mogelijkheden

Vleesconsumptie neemt komende tien jaar licht af in de Europese Unie

Al jaren schommelt de vleesconsumptie in Nederland rond hetzelfde niveau. De enige duidelijke verandering de afgelopen tien jaar kwam afgelopen jaar door de verschillende horecasluitingen. Over de hele Europese Unie (EU)...

Nieuws16.12.2021

Vleesconsumptie neemt komende tien jaar licht af in de Europese Unie

Bocca Coffee en Brandt & Levie lanceren een worst voor bij de koffie

Twee Amsterdamse bedrijven slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking: de worstenmakers van Brandt & Levie en de koffiebranders van Bocca. Samen hebben ze een een droge worst gemaakt mét koffie voor de echt wors...

Food04.11.2021

Bocca Coffee en Brandt & Levie lanceren een worst voor bij de koffie

Brandt & Levie wordt 10 en viert dit met een pop-up shop, magazine en circulaire jubileumworst

Voor chefs Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie begon tien jaar geleden het bijzondere avontuur dat iedereen inmiddels kent als worstenmakerij Brandt & Levie. Het begon met pionieren om gedroogde worst te maken...

Nieuws08.10.2021

Brandt & Levie wordt 10 en viert dit met een pop-up shop, magazine en circulaire jubileumworst

Jumbo heeft primeur met vleesproducten van weiderunderen

Als eerste supermarktketen in Nederland introduceert Jumbo een assortiment rundvleesproducten die afkomstig zijn van weiderunderen. Dat zijn koeien met volledige weidegang die ten minste 120 dagen per jaar zes uur per da...

Nieuws27.09.2021

Jumbo heeft primeur met vleesproducten van weiderunderen

Een biefstuk bereiden in de airfryer is stiekem nog niet eens zo’n gek idee

De vaste lezers hebben door dat ik sinds ik een airfryer heb lekker aan het experimenteren ben geslagen. Dat leverde inmiddels al heerlijke spruitjes, aardappelen en fish & chips op. Dit keer is het experiment wat spanne...

Food23.08.2021

Een biefstuk bereiden in de airfryer is stiekem nog niet eens zo’n gek idee

Geniet deze zomer van ambachtelijke producten met de boxen van Lindenhoff

In 30 jaar is Lindenhoff uitgegroeid tot ambassadeur van authentieke smaken waar 130 boeren, slagers, kaasmeesters, groentemannen en een visboer bij aangesloten zijn. Voor de zomer heeft het bedrijf verschillende boxen s...

Proeft06.07.2021

Geniet deze zomer van ambachtelijke producten met de boxen van Lindenhoff

‘Plantaardige vervangers van vlees en zuivel blijven nog lang een nichemarkt’

De wereld van de vlees- en zuivelvervangers is een bijzondere geworden. Veel producenten zien een enorme groeimarkt en consumenten worden zich bewust van dat ‘een beetje minder’ helemaal geen probleem is. Het lijkt a...

Nieuws30.06.2021

‘Plantaardige vervangers van vlees en zuivel blijven nog lang een nichemarkt’

Ribeye op auberginepuree met geroosterde worteltjes en ansjovisboter

Een paar weken geleden schreef ik al over het pakket met ambachtelijk slagersvlees van Cool To Meat You. Daar zaten zulke mooie stukken vlees in, waar je alleen recht aan doet als je ze in lekker gerecht gebruikt. Dat ge...

Recepten28.06.2021

Ribeye op auberginepuree met geroosterde worteltjes en ansjovisboter

Unox introduceert nieuwe chipolataworstjes met groenten

Unox heeft deze maand nieuwe chipolataworstjes geïntroduceerd gemaakt met groente en vlees. Het bedrijf wil de Hollandse pot toekomstbestendiger maken en dit is daar een volgende stap in. Daarnaast maakt Unox met deze n...

Food21.06.2021

Unox introduceert nieuwe chipolataworstjes met groenten

Skirt steak (bavette) met rode chimichurrie van de barbecue a la Jord Althuizen

Als voorproefje op het nieuwe njam! tv-programma De Zomerkeuken mocht ik twee weken geleden meedoen aan een cookalong van barbecueguru Jord Althuizen. Hij is in een van de afleveringen te zien en daarin maakt hij op de b...

Recepten14.06.2021

Skirt steak (bavette) met rode chimichurrie van de barbecue a la Jord Althuizen

Cool To Meat You: Ambachtelijk vlees van de slager direct bij je thuis bezorgd

Door alle aandacht voor zou je bijna gaan denken dat er in Nederland steeds minder vlees wordt gegeten. Dat is niet het geval want na jaren een dalende tendens is de stijgende lijn qua vleesconsumptie weer ingezet. Consu...

Tipt12.06.2021

Cool To Meat You: Ambachtelijk vlees van de slager direct bij je thuis bezorgd

Met deze tips bak je de perfecte biefstuk altijd met de juiste garing

Net als met een mooie vis is het perfect bakken van een biefstuk in de pan lang niet zo moeilijk als je denkt. Zeker niet als je weet voor welke ‘cuisson’ je wil gaan. Dat is de Franse term voor de gaarheid van een p...

Food22.05.2021

Met deze tips bak je de perfecte biefstuk altijd met de juiste garing

Nieuwere posts Oudere posts



  • Over ons
  • |
  • Adverteren
  • |
  • Nieuws melden
  • |
  • Colofon
  • |
  • Cookies
  • |
  • Sitemap

Partners

Hosted by

Savvii