De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Door alle aandacht voor zou je bijna gaan denken dat er in Nederland steeds minder vlees wordt gegeten. Dat is niet het geval want na jaren een dalende tendens is de stijgende lijn qua vleesconsumptie weer ingezet. Consumenten willen daarbij meer weten over de herkomst van hun vlees, niet gek dat online slagers steeds populairder worden. Zo heb ik laatst kennis gemaakt met Cool To Meat You.
De mannen achter Cool To Meat You zijn vader Björn en zoon Kay van Koppen. Vader heeft al bijna 20 jaar slager Van Koppen in Naaldwijk. Een paar jaar geleden zijn ze naast de slagerij, online butcher Cool To Meat You gestart. Via die weg werd het mogelijk om hun ambachtelijk vlees niet alleen in het Westland te verkopen maar door heel Nederland thuis te bezorgen.
Vlees zoals het hoort
Zelfs zeggen ze erover: “Wij willen consumenten door het héle land ervan doordringen dat ambachtelijk vlees duurzaam en beter is voor het welzijn van mens én dier. Zo kan heel Nederland genieten van vlees zoals het hoort te smaken: heerlijk én eerlijk!” Dat zetten ze kracht bij aangezien hun vers vlees zoutarm, gluten-, fosfaten- en suikervrij is en mijden ze e-nummers.
Dierenwelzijn
Om de pakketten en de webshop te kunnen vullen met mooie vleesproducten staat naast ambacht natuurlijk dierenwelzijn centraal. Zo komt het varkensvlees van de Heyde Hoeve waar varkens worden gehouden in moderne stallen met voldoende ruimte en apart eet-, drink-, lig en mestplaatsen. De kip komt van Tante Door en zijn van het ras Ross Ranger, een langzaam groeiend ras.
Daar groeien de kippen in alle rust op in een stal met ramen en deuren waardoor de kippen een natuurlijk dag- en nachtritme hebben. Daarbij krijgen ze uitsluitend dierlijke voeding en wordt antibiotica gemeden. Mochten dieren ziek worden en de dierenarts schrijft het voor, dan krijgen ze het wel. Alleen worden deze dieren daarna niet meer verkocht. De kip van Tante Door
VIT
Het rundvlees komt uit Twente en daar garandeert de keten via Vleesvee Integratie Twente (VIT) vijf zaken: respect voor het dier, ruime diervriendelijke stallen, ’s zomers de koeien in de wei, kalfjes zogen bij de moeder en kleinschalig slachthuis in Oldenzaal. Zo doet Cool To Meat You er alles aan om de webshop en vleespakketten te volgen met het beste ambachtelijke vlees.
Vleesbox en webshop
Via de website van Cool To Meat You kun je het bovengenoemde vlees als losse producten en in vleesboxen bestellen. Zo heb je ideale boxen voor als je wil barbecuen, kipliefhebber bent of gewoon zin hebt in een mooi stuk ribeye. Zelf heb ik een samengestelde box ontvangen.
Daar zaten onder meer kippendijen en kipfilets van Tante Door, een ribeye en Black Angus burgers van VIT en saucijzen van Heyde Hoeve in. De ribeye heb ik natuurlijk perfect gebakken en met al het andere lekkers zijn heerlijke gerechten mee gemaakt en die volgen snel hier en op Instagram.
Verder lezen over BBQ
Food20.05.2024
Deze nieuwe postzegel ruikt naar versgebakken stokbrood
Food28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ
Food21.01.2023
Er komt een winterbarbecuefestival op een eiland in Nederland
Food31.10.2022
Vier Halloween met een gezellige Big Green Egg-barbecue!
Lifestyle15.04.2022
Boretti opent bbq-seizoen met introductie nieuwe lijnen barbecues en buitenkeukens
Drinks10.12.2021
Advies van Talisker: ga voor avontuurlijke feestdagen en steek de bbq aan!
Food11.08.2021
BBQ-alarm! Met deze tips ben jij altijd klaar om buitengewoon te grillen
Food23.07.2021
Met de BBQ-box van HelloFresh vier je de zomer met een geheel verzorgde barbecue
Verder lezen over Vlees
Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?
Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballenFood28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ
Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd
Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien
Nieuws29.04.2022